Jan Tvernø

Kontakt: Byagerparken 54, 4030 Tune
Telefon: 4248 4616
E-mail: jan@jantvernoe.dk
https://jantvernoe.dk/

  1. Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje
  2. Eks-CCCP – Identitetskriser på Østfronten


Eventyrer, Fotograf og Foredragsholder.
Mit navn er Jan Tvernø - Jeg har oplevet mere end de fleste mennesker på mine rejser rundt om i verdens yderste afkroge, og jeg vil gerne medvirke til at afmystificere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige møder med helt almindelige mennesker i Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea.
Jeg er et helt almindeligt menneske, som har noget at bidrage med. Jeg har på min egen kringlede facon formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser på kanten af civilisationen. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget privilegeret menneske.
Mine oplevelser har imidlertid også krævet ofre og vejen har været præget af både store opture og store nedture. Mit livs rejse har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg gerne deler ud af på en underholdende, informativ og selvironisk facon.
Mine foredrag er populære og jeg bliver ofte genbooket. Pga. stor rejseaktivitet foretrækker jeg langtidsplanlægning i bookinger.

Læs mere om min baggrund her: https://jantvernoe.dk/foredragsholder-jan-tvernoe/

Jeg er meget grundig med teknikken og kommer altid i rigtig god tid for at sikre mig at det hele virker, når foredraget starter.
Jeg skal bruge projektor (Helst lofthængt), Lærred eller board, Højtaleranlæg, Headset (Ikke håndholdt mikrofon, da mine foredrag er meget levende og jeg har brug for mine hænder) Jeg medbringer altid selv PC, bordprojektor og højtaler i tilfælde af at det installerede ikke fungerer optimalt.

Jeg holder foredrag i hele landet - Tager gerne på turne vest for Storebælt i op til en uge ad gangen evt. med flere daglige foredrag.

Tidligere foredragssteder: Køge bibliotek, Køge – Cafe Globen, København – Dansk Ornitologisk Forening, Køge – Bellacentret, København – KFUM spejderne, Næstved – Greve Medborgerhus, Greve – Vendelbohallen, Serritslev – Tvishallen, Tvis – Mariendal Kirke, Frederiksberg – Nordea, København – Forum, København – Odense Kongrescenter, Odense – Dansk Vandrelaug, København – FrederiksborgCentret, Hillerød – Skanderborg Kulturhus, Skanderborg – LOF Gribskov, Gilleleje – Karlslunde bibliotek, Karlslunde – AOF Greve/Solrød, Greve – FOF Syd- og Vestsjælland, Slagelse og Korsør – Suzuki, Køge – Bekkers Kaffebar, Tune – Hansted Kirke, Horsens – Tyrsted Kirke, Horsens – Torsted Kirke, Horsens – Lokalhistorisk forening, Tølløse – Onsdagsklubben, Sorø – Klosterkirken, Horsens – Sønderbro Kirke, Horsens – Vor Frelsers Kirke, Horsens – HK´s seniorklub, Slagelse – Glostrup Høreforening, Glostrup – Danske Seniorer, Farum – Ældresagen, Ølstykke – Herfølge Kirke, Herfølge – Græse Kirke, Græse – Hundige Kirke, Hundige.
Udvalgte referencer: https://jantvernoe.dk/foredragsreferencer/

Bookninger 2020: FOF Aalborg x 6, Vrejlev-Hæstrup Kirker, Dronninglund Bibliotek, Tune Kirke, Studiekredsen i Hobro, Høje Taastrup Kirke, FOF Gentofte x2, LOF Faxe, Græse Kirke, Hundige Kirke, Danske Seniorer i Ågerup, FOF Brøndby.

1. Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

På mine rejser har jeg altid stræbt efter at opleve det ekstraordinære.
Jeg har altid opsøgt det højeste bjerg, den mest støvede vej, den fjernest beliggende landsby, det højeste bjergpas og andre spektakulære steder.
Jeg er typen, der uvilkårligt drejer til venstre fra hovedvejen, hvis sidevejen fortaber sig i horisontens intethed.
Passionen for det bemærkelsesværdige og ekstraordinære rejsemål er en meget stor del af min rejsefilosofi, og jeg arbejder konstant på nye rejseidèer”.
Foredraget kommer blandt andet ind på hvordan man tackler:
- Sikkerhedslandinger i Papua Ny-Guinea
- Illegale frokoster under ramadanen i Iran
- Rejser til lande som i realiteten ikke eksisterer
- Mødet med bjerggorillaer i Uganda
- Udmattelse i godt 7.000 meters højde i Andesbjergene
- Alvorlige bilulykker på Pamir Highway i Tadsjikistan
- Anholdelse i La Paz lufthavn
- Illegalt ophold i Sudan
………og meget meget mere, fortalt på en humoristisk, selvironisk og rigt illustreret facon.
(2 x 45 minutter med 15 minutters pause 4.000 kr. plus transport- og eventuelle overnatningsomkostninger, men inkl. transporttid, god forberedelse, motion af lattermuskler og AHA-oplevelser)

2. Eks-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

Lyder Transnistrien, Gagausien, Nagorno-Karabakh, Karalkalpakstan og Gorno-Badakshan bekendt og som kandidater til dit næste rejsemål
Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen baghave i Østeuropa via Stalins barndomshjem i Kaukasus til de svært tilgængelige grænseområder mod Afghanistan og Kina.
Jeg tager dig med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker som ingen anerkender og til autonome regioner, som indfører deres egne tidszoner, fordi de egentlig identificerer sig mere med nabolandet, end det land de nu er en del af.
Jeg blev på min første rejse i en tidligere sovjetrepublik fascineret af den dybe identitetskrise som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 25 år efter Sovjetunionens kollaps.
En identitetskrise som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historie, persondyrkelse, evig selvhævdelse og glemte konflikter.
Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler og Gucciure og dykker dybt ned i historien for at forstå nutidens landkort.
Samtidig skildres også nogle smukke nationer med dybe traditioner og gæstfrie befolkninger.
(2 x 45 minutter med 15 minutters pause 4.000 kr. plus transport- og eventuelle overnatningsomkostninger, men inkl. transporttid, god forberedelse, motion af lattermuskler og AHA-oplevelser)