Jesper Munk Jakobsen

kontakt: Vestervang 35, 8000 Aarhus C.
Telefon: 6145 4071
E-mail: jespermunkjakobsen@outlook.dk
Hjemmeside: www.jespermunkjakobsen.dk 

  1. Giv Plads Til Sorgen og Lidelsen


Jesper Munk Jakobsen, cand.mag. i retorik fra Aarhus Universitet & kommunikatør fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Blogger, skribent, forfatter, digter, debattør.

Min egen erfaring med sorg og lidelse stammer fra den 29. august 2017, hvor jeg mistede min kæreste gennem 7,5 år i en trafikulykke. Jeg har derfor oplevet på nærmeste hold, hvordan lidelsen kan indtræffe på et splitsekund, uden at jeg kunne flygte fra den, men i stedet har måtte arbejde med at se den dybt i øjnene.

Mine forskellige skrive- og formidlingsprojekter har gjort det muligt for mig at videreformidle min viden og egen erfaring til mange mennesker som føler sig ene med deres sorg og lidelse.

Det har jeg erfaring med fra efteråret 2019, hvor jeg blev inviteret til en times debat i radioprogrammet Manus Manege på P1, hvor vi talte om at give plads til lidelsen. https://www.dr.dk/radio/p1/manus-manege/manus-manege-giv-plads-til-lidelsen 
Det gjorde vi på baggrund af mit blogindlæg ”I Danmark lever vi alene med, at vi lider”, som jeg udgav på min egen blog (jespermunkjakobsen.dk). Her skriver jeg ugentligt blogindlæg om emner som sorg, lidelse, kærlighed, ensomhed, eksistens, fred, medier mm. Her publicerer jeg også digte om samme emner.

I oktober 2019 vandt jeg en af de største Poetry Slam konkurrencer i verden, da jeg vandt Ubud Writers & Readers Festival Poetry Slam 2019. En nyhed som også fandt vej til Aarhus Stiftstidende.
Læs her: https://stiften.dk/artikel/jespers-tankemylder-var-et-hit-på-bali-30-årig-århusianer-vinder-international-konkurrence

Derudover har jeg mange års erfaring med at formidle komplicerede emner i øjenhøjde med de mennesker, som jeg skriver eller taler til. Blandt andet i mine artikler, som jeg løbende skriver for Clement Kjærsgaards magasin Ræson og den Transnationale Stiftelse for Freds- og Fremtidsforskning (TFF), hvor jeg skriver om medier, offentlig debat og udenrigspolitik.

Jeg skriver i øjeblikket på en roman, som tager udgangspunkt i min egen mentale rejse med at turde give plads til lidelsen og sorgen i livet.

Jeg holder foredraget i hele landet.

Giv Plads Til Sorgen og Lidelsen

Dette foredrag handler om, at jeg mener, vi som mennesker og samfund i Danmark ikke er gode til at tale om lidelsen i livet. Foredraget tager udgangspunkt i en personlig ærlig oplevelse af at være ramt af sorg, men omhandler lidelse i bred forstand, og hvordan vi har indrettet samfundet i Danmark til at tale om lidelse.

Foredraget trækker på mine personlige erfaringer med sorg og lidelse i forbindelse med min egen sorg og lidelse vedrørende min kærestes død for ca. to år siden i en alder af 27 år. Jeg inddrager også et buddhistisk perspektiv på lidelse på baggrund af tre måneders ophold på tre klostre i Nepal, samt min viden om medier og offentlig debat og mit arbejde med fred i verden.

Giver vi plads til lidelsen i Danmark? Og hvordan gør vi det mellem hinanden som mennesker og som samfund? Hvad kunne være årsagerne til, at vi i Danmark er nået dertil? Hvad vi kan gøre anderledes som individer og samfund for at blive bedre til at tale mere om lidelser? Og kan det faktisk hjælpe os i vores eget liv at turde tale om lidelse?
(45 minutters foredrag + 30 minutters samtale. Pris 2000 kr. + transport)