Karen Marie Ravn

Kontakt: Kaj Munks Vej 2, 8620 Kjellerup
Telefon: 2184 3656
E-mail: karenmarieravn@gmail.com 

  1. På eventyrrejse i højskolesangbogen
  2. Omkring Det sønderjyske Kaffebord

 


Cand.phil. og tidl. valgmenighedspræst i den grundtvigske valgmenighed i Kjellerup og Omegn.

Karen Marie Ravn holder foredrag i hele landet.

1. På eventyrrejse i højskolesangbogen

Fællessangforedrag til årstider og højtider med f.eks. en af disse titler:
- Jeg vælger mig april
- Blandt grøftens brombærranker
- November hængt til tørre
- Der er noget i luften
- Kyndelmisse slår sin knude

2. Omkring Det sønderjyske Kaffebord

– foredrag med indlagte gamle og nye fællessange.
Kan holdes både med og uden kagebord og kaffe - evt. med en af disse undertitler:
- Fælleskabsånd før og efter Genforeningen
- Genforeningen 1920 og dens baggrund.
Karen Marie Ravn er formand for lokalforeningen Viborgegnens Grænseforening og medlem af styrelsen for landsforeningen Grænseforeningen, der har mottoet: ”For en åben danskhed”

Med begge emner holder jeg et folkeligt foredrag afbrudt af 10 – 15 fællessange, som jeg vælger fra Højskolesangbogens seneste 19. udgave og sammenkæder tematisk gennem kommentarer med og mod tidsånden og – når den afsatte tid tillader det – en fri fortælling af et folkeeventyr eller anden litteratur.
Jeg er selv forsanger, men for den gode stemning er det vigtigt med en pianist ved klaveret, som spiller til både rytmiske og klassiske sange. Hvis det foregår i kirkens sognelokaler, vil der normalt være organist til rådighed ved klaveret. Jeg kan dog medbringe pianisten mod ekstra honorar, hvis et aktivitetshus eller en foredrags-, ældresags- eller pensionistforening ikke kan skaffe en rutineret pianist lokalt.
(Honorar: 2.000 kr. samt kørsel)
Der kan henvises til tidligere engagementer, f.eks.:
Mandagsklubben Skt. Andreas kirke i Randers 27.3.2023 - Bjerringbro Kirkehøjskole 30.8.2022 - Højskoleeftermiddag i Rønnevang kirke i Tåstrup ved København 7.4.2022
Karen Marie Ravn gæstede vores kirkehøjskole med sit sangforedrag. Overskriften for vores kirkehøjskole var Grænselandet, så foredraget passede rigtig godt til emnet. Det var en dejlig eftermiddag, hvor Karen Marie levende bandt fortællinger og sange sammen på smukkeste vis. Der var en tydelig rød tråd igennem det hele, og vi fik både gamle og nye perspektiver på Genforeningen. Karen Marie formåede også at drage aktuelle problemstillinger ind i sit foredrag, så det blev nutidigt og meget vedkommende. Tak for en berigende eftermiddag.”
Hanne Kjeldsen, menighedsrådsmedlem og Lisbeth Juhl Nedergaard, kirke- og kulturmedarbejder, Bjerringbro kirke