Karsten Hansen

Kontakt: Hovhedevej 3, 9530 Støvring
Telefon: 4238 9870
E-mail: naturkarsten@gmail.com
Hjemmeside: www.naturkarsten.dk

  1. Originalerne i mit liv
  2. Røde Orm – verdens herligste viking
  3. Mus og mænd
  4. Demokratiets fødsel – set gennem et æble
  5. Du ønsker – vi synger
  6. Det er vildt godt når det roder
 

Et kendt ansigt fra en lang række naturprogrammer på TV2`s regionalkanaler. Det er programmerne ”Offroad Nordjylland”, ”Gudenåen – en rejse på floden” og ”Langt højere bjerge” som har sat mig på skærmen som naturvejleder sammen med hunden Frode.
Natur skal opleves i naturen – ikke i sognegården, men jeg evner heldigvis også at fængsle et publikum som sidder ned ved et dækket kaffebord. Til det brug tilbyder jeg en række forskellige fortællinger.

Jeg kommer gerne over hele landet.

1. Originalerne i mit liv

Et strejftog gennem en bondesøns opvækst på et sydsjællandsk boelssted. Vi møder CykelHolger, Jørgen Knudsen, frk. Sørensen, SmedePeter, Lille Poul og en del andre af dem som ikke passede i faconen. Jeg skrev disse historier som et opgør med en regering som ville have alle unge til at rette ind og tage uddannelse. Ved at tænke tilbage i mit eget liv fandt jeg en mængde af skæve mennesker som aldrig ville have taget uddannelse. Og det har vist sig at disse historier er så almene at tilhørere gang på gang siger til mig: det var min barndom Du fortalte om!! Der bør være et klaver og en højskolesangbog tilstede – for det får vi brug for.
(Et par timer samlet eller delt; 3500 kr + transport)

2. Røde Orm – verdens herligste viking

Frans. G. Bengtson skrev historien om Røde Orm i 1941 som fiktion byggende på den viden vi dengang havde om vikingetidens mennesker. Det er en saftig og letløbende beretning om den første kristne tid og brydningen mellem gammel og ny tro, om slagsmål og kærlighed., om virketrang og udlængsel.
Bengtson skrev godt, jeg fortæller godt – og det ender godt. Kan man forlange mere?? Det skulle da lige være en højskolesangbog og et klaver.
(Et par timer måske med kaffe i midten 3500 kr + transport)

3. Mus og mænd

John Steinbeck´s perle af en roman om de to løsarbejdere som havner i en umulig situation. Det ender dybt ulykkeligt – eller gør det.
Steinbeck skrev en kort roman som måske er det største, han nogensinde skrev.
Jeg har fortalt Mus og mænd et utal af gange – og jeg bliver aldrig træt af at være sammen med Lennie og George. Den historie er hvert sekund værd. Der bør naturligvis være et klaver og en højskolesangbog i nærheden.
(90 minutter for 3500 kr + transport)

4. Demokratiets fødsel – set gennem et æble

Pastor Jeremias Wøldike var præst i Øster Hornum fra 1860 – 1879. I den tid samlede han 600 forskellige frugttræssorter i præstegårdens have.
Det er beretningen om de præster som var fødte sognerådsformænd, som var videnskabelige og naturfaglige i den kæmpe udvikling som skete i det samfund som netop var blevet en slags demokrati. Det er med andre ord demokratiets fødsel set igennem et æble, og en enkelt præst som ragede op i mængden.
Husk masser af højskolesangbøger og et nogenlunde stemt klaver.
(et par timer 3500 kr + transport)

5. Du ønsker – vi synger

Man tager en kasse højskolesangbøger spreder dem ud på bordene, foreslår et nummer – vi synger sangen og jeg giver en historie om den i tilgift.. Processen kan gentages i det uendelige men på et tidspunkt foreslår jeg nok den sidste sang og byder tak for i aften. Der bør være kaffe og klaver nok – så går resten af sig selv.
(Mindst en time gerne to 3500 kr + transport)

6. Det er vildt godt når det roder

Som naturvejleder møder jeg ofte ”pænhedens mur” i vores natursyn. De ku´ nu godt rydde lidt bedre op i den natur – og pæne blomster er nu en gang pænere end grimme blomster!!. I dette foredrag tager jeg livtag med den voldsomme grønne omstilling som er over os og som er nødvendig, hvis vi stadig skal være flere og flere mennesker på planeten uden at ødelægge – men det er et kærligt og humoristisk livtag med plads til både kaffe og højskolesangbog….
(et par timer 3500 kr + transport)