Kristian Leth

Telefon: 2674 9544
E-mail: foredrag@kristianleth.com
Hjemmeside: www.kristianleth.com

  1. Historien om det hele
  2. Håb - Et forsvar for fremtiden


Kristian Leth er forfatter og musiker. Han har udgivet 5 bøger og 9 plader og skrev i 2016 bogen 'Historien om det hele' med Eske Willerslev, en bog om videnskabens begrænsninger, magi og tro; en bog der lå nummer 1 på Bestseller-listen og blev anmeldt i all store aviser.
Før det var han vært på programrækkerne 'Jagten på den kristne kulturarv' og 'Den anden dimension' på DR K samt 'Den magiske cirkel' på Radio24syv.
Han fik i 2013 Kronprinsparrets kulturpris 'Stjernedrysprisen' med sit band The William Blakes, der også har fået 2 Danish Music Awards.
Han er uddannet på Forfatterskolen.

Kristian Leth har holdt foredrag over hele landet i mange år. Kirker og menigheder, DR, TV2, Højskoler, Etnografisk Forening, Musikkonservatoriet, Dansk Psykolog Forening og mange flere steder.

1. Historien om det hele

"Kan man være et moderne oplyst menneske og samtidig tro på magi, guder og alt det, vi ikke kan bevise?"
Et foredrag med Kristian Leth er fortællinger om magi, tro, videnskabens historie og alt det, vi går rundt og tror, vi ved. En narrativ rejse tilbage til lang tid før vores histories begyndelse. Til dengang mennesket som vi kender det opstod, og samtidig en overraskende gengivelse af det overnaturliges oprindelse.
'Historien om det hele' er titlen på den bog, der i 2016 gav anledning til en - i Danmark - sjælden diskussion af videnskabens begrænsninger og troens validitet. Bogen er skrevet af Kristian Leth og evolutionsbiolog Eske Willerslev, og den strøg ind på førstepladsen på Bestsellerlisten og blev på top 10 i over et halvt år.
Bogen indeholder både Willerslevs fortællinger om videnskabens store mørke pletter og egne oplevelser med ritualer samt Kristian Leths fortællinger om videnskabens historie og virkelig oplevet magi i Haitis voodoo-besættelser, i Papua Ny Guineas regnskov og midt ude i Grib Skov.
Litteratursiden skrev at bogen er "et lidenskabeligt forsvar for et åbent og rummeligt verdenssyn, hvor magi og videnskab eksisterer side om side."
(1-2 timer inkl pause; 12.000 kr. plus transport)

2. Håb - Et forsvar for fremtiden

Dette foredrag er et helhjertet forsvar for håbet og en veldokumenteret afvisning af den dommedag, medierne fortæller os er på vej. Baseret på Leths bog af samme navn, er foredraget underbygget igennem masser af data og interviews med internationale videnskabsmænd og eksperter, som sagligt argumenterer for, at vi skal mane frygten i jorden.
Kristian Leth forklarer, hvorfor vi egentlig burde være mere optimistiske nu end nogensinde før.
Vi mennesker har altid forudsagt verdens nært forestående undergang. I dag fylder klima, terror og pandemier aviser og tv og hjemmesider, og alle har hver deres udgave af, hvordan verden snart ender eller i det mindste undergår katastrofale forandringer. Det er blevet umoderne at håbe og tro på, at det kan være anderledes. Optimisme og entusiasme i forhold til fremtiden anses som naivt.
Men hvorfor er det sådan? Hvorfor har vi mennesker altid frygtet fremtiden? Og er det egentlig mere velbegrundet i dag end tidligere? Eller mindre? Og hvad gør det ved os som mennesker, at have frygten som grundtone i livet?
(60 - 120 min.; 12.000)
Foredraget er tidligere holdt: Testrup Højskole d. 24.oktober 2018, Asminderød Kirke d. 1. November 2018, Vejgaard Kirke d. 31. Januar 2019