Leif Fabricius

Kontakt: Jyllandsgade 20 A,2., 6700 Esbjerg
Telefon: 2289 4990
E-mail: leiffa@gmail.com
Hjemmeside: www.leiffabricius.dk

  1. Jysk lune og lune jyder
  2. En sund sjæl i et sølle skrog
  3. Humor - fitness for sjælen
  4. Guidet tur til barndommens julelandskab

 

Tekstforfatter – entertainer – visesanger - klummeskribent –foredragsholder o.m.m. Var i en årrække kunstnerisk leder af Esbjerg Revyen, og har skrevet tekster til en række andre revyer, og blev Årets revyforfatter 2001 – og så var det ham, der for år tilbage skrev teksterne til den berømte booker fra Borris, Karl Ejnar.
Etnisk vestjyde og har bl.a. udgivet en CD med egne vestjyske viser. De senere år fast klummeskribent i JydskeVestkysten.
Foredragenes varighed er vejledende og kan tilpasses efter ønske.

Leif Fabricius holder foredrag i hele landet.

1. Jysk lune og lune jyder

I dette foredrag kommer Fabricius på en ganske underholdende måde godt omkring i det jyske landskab, og besøger specielt den egn, der hedder vestjysk humor. Han betragter verden fra vest mod øst og det behøver den ikke at blive kedeligere af. Han forsøger på underfundig vis at føre bevis for, at det måske i virkeligheden er jyderne, der er Guds udvalgte folk.
(60 – 90 min. (kan varieres); pris 5000 (incl. kørsel))

2. En sund sjæl i et sølle skrog

Vi kender alle ordene om den sunde sjæl i det sunde legeme. Og det er selvfølgelig idealet, men vi kommer ikke uden om, at kroppen med alderen pålægger os visse begrænsninger, og hvad gør man så? Ja, man kan sætte sig ned og fortvivle, men det er en dårlig ide. Det skaber bare bitterhed. Det behøver ikke at være kedeligt at blive ældre. Et positivt livssyn og humoristisk sans er en rigtig god modgift, når tidens tand gnaver løs, og det er den modgift Fabricius forsøger at sprøjte ind i sine sagesløse tilhørere. Det er vitaminer for sjælen. En frisk indsprøjtning i den 3. alder.
(60 min.; pris aftales)

3. Humor - fitness for sjælen

Humor er en alvorlig sag, men hvad er det i grunden for en størrelse? Den, der forsøger at forklare, hvad det er, lider i udbredt grad af mangel på humoristisk sans, hedder det, og det er der nok noget om. Ikke desto mindre forsøger Fabricius i foredraget at finde frem til humorens væsen. Han har i mange år levet at skrive og formidle humor, så måske lykkes det. Hans indstilling er, at humor på mange måder kan sammenlignes med kærligheden, i hvert fald karakteriserer han den som guddommelig, og vil derfor gerne kaldes humorist, men meget nødig satiriker, da de to ting efter hans mening ikke har ret meget til fælles. Undervejs drysser han gavmildt ud af eksempler på hvad humor – ifølge hans opfattelse - kan være.
(Udgangspunkt 2 x 40 min, men kan varieres. Pris aftales i hvert tilfælde)

4. Guidet tur til barndommens julelandskab

Man siger jo at julen er lig med traditioner, men traditioner har det med at ændre sig. Selv Juletraditioner!
Det finder man ud af, når man - som foredragsholderen - har fejret jul tilstrækkeligt mange gange. Foredraget er en nostalgisk rejse tilbage til barndommens landskab, som det udfoldede sig ved juletid i et typisk vestjysk landsogn i midten og slutningen af 50’erne. Undervejs vil der være et par afstikkere tilbage til nutiden.
Guide på turen er Leif Fabricius og som altid, når han bevæger sig omkring, er humoren hans trofaste følgesvend.
(Turen varer en times tid, men kan varieres. Prisen aftales i hvert enkelt tilfælde)