Leif Fabricius

Kontakt: Jyllandsgade 20 A,2., 6700 Esbjerg
Telefon: 2289 4990
E-mail: leiffa@gmail.com
Hjemmeside: www.leiffabricius.dk

  1. Jysk lune og lune jyder
  2. En sund sjæl i et sølle skrog
  3. Humor - fitness for sjælen
  4. Storm i modvind?
  5. Da Jesus blev født i en stald i Starup


Har de seneste år været en travl foredragsholder med foredrag, der altid på den eller anden måde har humoren som omdrejningspunkt.
Fabricius er oprindeligt uddannet lærer, men vovede sig på et tidspunkt ud i showbizz, og har gennem årene ført sig frem i revyverdenen både på scenen og ikke mindst som tekstforfatter. Han er endog et enkelt år blevet kåret som Årets Revyforfatter, og var for år tilbage manden, der leverede teksterne til den legendariske booker fra Borris – Karl Ejnar.
I en årrække var han kunstnerisk leder af EsbjergRevyen.
Nu har han forladt revyen, men kærligheden til humoren har han bevaret, og den har han altid med sig rundt, når han holder sine foredrag.

Leif Fabricius holder foredrag i hele landet.

1. Jysk lune og lune jyder

I dette foredrag kommer Fabricius på en ganske underholdende måde godt omkring i det jyske landskab, og besøger specielt den egn, der hedder vestjysk humor. Han betragter verden fra vest mod øst og det behøver den ikke at blive kedeligere af. Han forsøger på underfundig vis at føre bevis for, at det måske i virkeligheden er jyderne, der er Guds udvalgte folk.
(2 x 40 min,; pris aftales)

2. En sund sjæl i et sølle skrog

Vi kender alle ordene om den sunde sjæl i det sunde legeme. Og det er selvfølgelig idealet, men vi kommer ikke uden om, at kroppen med alderen pålægger os visse begrænsninger, og hvad gør man så? Ja, man kan sætte sig ned og fortvivle, men det er en dårlig ide. Det skaber bare bitterhed. Det behøver ikke at være kedeligt at blive ældre. Et positivt livssyn og humoristisk sans er en rigtig god modgift, når tidens tand gnaver løs, og det er den modgift Fabricius forsøger at sprøjte ind i sine sagesløse tilhørere. Det er vitaminer for sjælen. En frisk indsprøjtning i den 3. alder.
(2 x 40 min.; pris aftales)

3. Humor - fitness for sjælen

Humor er en alvorlig sag, men hvad er det i grunden for en størrelse? Den, der forsøger at forklare, hvad det er, lider i udbredt grad af mangel på humoristisk sans, hedder det, og det er der nok noget om. Ikke desto mindre forsøger Fabricius i foredraget at finde frem til humorens væsen. Han har i mange år levet at skrive og formidle humor, så måske lykkes det. Hans indstilling er, at humor på mange måder kan sammenlignes med kærligheden, i hvert fald karakteriserer han den som guddommelig, og vil derfor gerne kaldes humorist, men meget nødig satiriker, da de to ting efter hans mening ikke har ret meget til fælles. Undervejs drysser han gavmildt ud af eksempler på hvad humor – ifølge hans opfattelse - kan være.
(Udgangspunkt 2 x 40 min, men kan varieres. Pris aftales i hvert tilfælde)

4. Storm i modvind?

De fleste mennesker er på et eller tidspunkt i deres liv stødt på navnet Storm P.
I mange år behøvede han ikke nogen nærmere præsentation. Hans berømte ”Fluer” kunne man støde på i diverse aviser og blade, men i dagens digitale Danmark møder man sjældnere hans muntre streg og hans humoristiske kommentarer. Det er som om den kære Storm er kommet i modvind i en tid, hvor de mest dominerende storme er shitstorme.
Foredraget er et forsøg på at give Storm P. ”nyt liv” og en hyldest til hans krøllede hjerne og hans skæve figurer.
(2 x 40 min.; pris aftales)

5. Da Jesus blev født i en stald i Starup

Et nostalgisk tilbageblik på julen som den har manifesteret sig i foredragsholderens erindring, og som den foldede sig ud i et vestjysk husmandshjem i slutningen af 50’erne lige på kanten af de brølende 60’ere. Tilbageblik på en svunden tid. En tid hvor der ikke fandtes fjernsyn og andre visuelle påvirkninger. Derfor måtte man skabe sine billeder selv, og dem hentede man i de nære omgivelser, og det, at Jesusbarnet var født i en stald, var – når man var opvokset på landet - ikke svært at identificere sig med, og foredragsholderen kan med millimeters nøjagtighed udpege stedet, hvor krybben stod. Det sted eksisterer ikke mere - kun i foredragsholderens erindring - men der står det til gengæld knivskarpt!
Undervejs på rejsen tilbage i barndommens julelandskab vil der være små smutture til nutiden.
(2 x 40 min.; pris aftales)