Maren Lorentzen

Kontakt: Jeppe Åkjærsvej 5, 6100 Haderslev
Telefon:  2980 3960
E-mail: maren@lorentzen.tv 

  1. Kom tilbage til mig min elskede


Maren Haulrig Lorentzen blev født i Bovlund Nymark i 1935. Arbejdede i hus, forretning og med servering. Flyttede til, Als, og blev i 1959 gift med Christian. I 1971 tog Maren uddannelsen tilleder af storhusholdninger, og familien flyttede til Vinding på grund af datterens hørehandicap. Læste HF i dansk, engelsk, tysk og filosofi. Maren H. Lorentzen er klummeskriver i Jyske Vestkysten, og er meget interesseret i litteratur og politik. Har tidligere udgivet to bøger.

Maren Haulrig Lorentzen holder foredrag i hele landet.

Kom tilbage til mig min elskede

Jeg har valgt at skrive en bog om min mands liv fra start til slut. Fortælle, om hvad han kom af, hvordan vi levede, og hvordan han døde. For at forstå, hvordan han blev den, han var, er det vigtigt at kende hans historie. Hvad der formede ham, og hvordan han tilpassede sig den moderne verden. Det er samtidig en smuk kærlighedshistorie, da vi blev hinandens livs store kærlighed gennem 56 år. Jeg kunne også have valgt at begynde beretningen der, hvor mistanken om at noget var galt begyndte, men føler, at historien ville blive amputeret.
88 år gammel begyndte en langsom, men sikker forandring, en ødelæggende demenssygdom, som ændrede vores liv.
Det er ikke kun et foredrag om demens, men også om at miste og komme videre. At tilpasse sig virkeligheden som enlig, at ville livet, tage udfordringerne op, og forsøge at finde en ny mening.
Foredraget er baseret på bogen af samme titel.
(60-120 min.; 2000 kr. + kørsel efter statens)
Foredraget er tidligere holdt: mange steder, Samsø, Vivild ved Århus, en kirke på Kastrupvej på Amager , Hegnsvig, og flere steder her i Sønderjylland, bl. a. foredrag for demenspersonalet i Tønder kommune og det samme i Fredericia kommune.