Michael Aaskov Hemmingsen

Kontakt: Malmøgade 7, 2. th., 2100 København Ø
Telefon: 6115 0530
Mail: mih@km.dk

  1. Præst på Esbern Snare i Guineabugten
  2. Kirkesangens historie fra oldtiden til nu. Med billeder og musikeksempler
 

Sognepræst, Esajas Kirke/Østervold Sogn/København Ø.
Orlogspræst i Søværnet.
Timelærer i Hymnologi/salmekundskab på Pastoralseminariet i Kbh.
Forfatter til bogen Kernesalmer, Eksistensen 2018

Michael Aaskov Hemmingsen holdewr foredrag i hele landet, efter aftale.

1. Præst på Esbern Snare i Guineabugten


I oktober 2021 blev fregatten Esbern Snare sendt til Guineabugten for at bekæmpe pirateri. Michael Hemmingsen var med som skibets præst i tre måneder. Her fortæller han om et begivenhedsrigt togt, og viser billeder fra turen og livet ombord på en fregat under international udsendelse.
Se også interview i Kristeligt Dagblad: Præst måtte improvisere, da døde pirater skulle stedes til hvile | Kristeligt Dagblad | Michael Hemmingsen var ikke kun præst for de 180 besætningsmedlemmer på Esbern Snare, men også for de dræbte og tilfangetagne pirater, der viste sig at være kristne (kristeligt-dagblad.dk).
Projektor og lærred/storskærm behøves. Jeg har billederne på USB-stik og kan evt. medbringe egen PC med HDMI-udgang.
(En time + god tid til spørgsmål og samtale. 3500 kr. + transport + tilladelse til at samle ind til et godt formål, f.eks. Ukraine, danske veteraner el. lign. efter aftale (via MobilePay))
Foredraget er tidligere holdt i Holmens Kirke og Esajas Kirke.

2. Kirkesangens historie fra oldtiden til nu. Med billeder og musikeksempler

At synge fællessalmer som menighedens fælles udtryk går langt tilbage. Hovedpunkterne er: Salmernes bog i Det gamle Testamente, hymniske afsnit i Det nye Testamente, Gregoriansk munkesang, Middelalderens folkeviser og reformationens menighedssang samt vore egne tre store: Kingo, Brorson og Grundtvig, op til nutidens salmedigtning.
Alt sammen fortæller dette om noget helt fundamentalt i den kristne kirkes liv: kirkesangen og –musikken som udtryk for evangeliets samtidighed og det levende gudsforhold.
Kirkesangens historie fra de tidligste tider op til i dag ridses op af Michael Hemmingsen, der er sognepræst ved Esajas Kirke, lærer i salmekundskab ved Pastoralseminariet, og forfatter til bogen Kernesalmer.
Projektor, lærred/storskærm samt Blue Tooth-højttaler behøves. Jeg har billederne på USB-stik og kan evt. medbringe egen PC med HDMI-udgang. Lydeksemplerne har jeg på Spotify på min telefon og kan evt. medbringe egen højttaler.
(Fem kvarter med et par fællessalmer undervejs. Læg dertil pause og tid til spørgsmål. 3500 kr. + transport)
Foredraget er tidligere holdt i Garnisons Kirke, Kbh.