Nevesta’s Voice

v. Helene Tungelund
Kontakt: Viborgvej 166, 8210 Aarhus V
Telefon: 2972 3803
E-mail: Helene@tungelund.dk
Hjemmeside: www.nevestasvoice.dk

  1. Folketro – En rejse gennem Europas kirkemusik og folketoner
  2. Moderstemmer – Moderskab, folkesange og fortælling
  3. Sangdeling – mundtlig overlevering i moderne tid
 

Nevesta’s Voice – Europæiske folkesange og fortællinger.
Nevesta’s Voice indsamler og fortolker folkesange fra Europa og dets yderkanter, og har i videreformidlingen stort fokus på kultur og historie. Gruppens medlemmer arbejder i krydsfeltet mellem musik, formidling og performance, og er især interesseret i at skabe kontakt imellem mennesker gennem folkelige sange.
Debutalbummet ’Mother Tongues’ fra 2020 har allerede vakt international anerkendelse for dets kunstneriske originalitet og stemningsfulde historiefortælling. Udgivelsen blev kåret som ’Årets Roots Udgivelse’ ved Danish Music Awards 2021 hvor Nevesta’s Voice også modtog prisen for ’Årets Nye Rootsnavn’.

Trioen skaber gennem sang, fortælling musik en smuk, ærlig og intim forbindelse mellem os og dem der var engang. På scenen væves fortolkninger af Europas rige polyfoniske vokaltraditoner med delikat minimalistisk instrumentation på harpe og akkordeon. Musikken krydres med dragende og humoristiske fortællinger fra både fortid, nutid og gruppens mange rejser og musikalske studieture.
Nevesta' Voice bestaår af:
Johanne Baadsgaard Lange, vokal og percussion
Elisabeth Klein, akkordeon og vokal
Helene Tungelund, keltisk harpe og vokal

Nevesta' Voice optræder i hele landet.

1. Folketro – En rejse gennem Europas kirkemusik og folketoner

Kirken har igennem historien været et vigtigt musikalsk samlingssted. Hvad enten man befandt sig i Nord-, Syd- eller Østeuropa, har religiøse folketoner, kirkemusik og traditionelle folkesange levet i symbiose og smittet af på hinanden.
Nevesta’s Voice fortolker Europas rige sangskat og trækker gennem sang og fortælling tråde mellem den lutheranske, katolske, ortodokse og koptiske kirkemusik og den traditionelle folkemusik.
En koncert med Nevesta’s Voice er en rejse gennem Europas vidt forskellige kulturer samt en hyldest til det universelle i mennesket – på tværs af tid og afstande.
(60 – 75 min.; 7.500 kr. + transport)

2. Moderstemmer – Moderskab, folkesange og fortælling

Fortællekoncerten tager udgangspunkt i trioens prisbelønnede album ’Mother Tongues’ fra 2020, der bearbejder moderskabet gennem folkesange og vuggeviser. Albummet er en hyldest til det universelle i mennesket på tværs af tid og afstande og samtidig har titlen en dobbelttydighed ved også at repræsenterer alle de forskellige sprog der synges på.
I løbet af arrangementet belyses moderskabets nuancer gennem musik og fortælling. I de gamle vuggeviser gemmer sig altid stykker af moderens liv. Et liv der kan være fyldt med smerte, savn og skyld. I folkesangene er der både plads til det lyse og det mørke. Både de søde vuggeviser og de alvorlige sange om børn man må lægge i graven eller sætte ud i kulden, fordi det er født udenfor ægteskabet.
(60 – 75 min.; 7.500 kr. + transport)

3. Sangdeling – mundtlig overlevering i moderne tid

Dette interaktive arrangement baserer sig på trioens projekt og kortfilmen ’Sangdeling’ fra 2019, der undersøgte hvilken rolle den mundtlige overlevering af sange har i vores tid.
Indtil for få hundrede år siden er folkesange og musik altid blevet mundtligt overleveret - fra generation til generation. Nogle sange eller sangtekster har rejst flere tusinde kilometer, nogle endda over verdenshave, og derfor har vi i dag så mange gamle sange, der kan fortælle os noget om livet og menneskene i tider, vi ikke selv har levet i.
I dag er denne overleveringsform ikke længere nødvendig grundet den teknologiske udvikling. Derfor satte Nevesta’s Voice sig for at undersøge hvad vi i nutidens samfund har tabt - og om den musikalske udveksling mellem mennesker kan genopstå i vores tid.
Arrangementet veksler mellem fortælling om den historiske overlevering, vores egne oplevelser med mundtlig overlevering samt musik og tid til refleksion over hvilke sange publikum bærer med sig.
Det er muligt at skræddersy programmet til netop jeres publikum og i hvor høj grad publikum skal indvolveres.
(70 – 90 min.; 8000 kr. + transport)