Niels Steen Sørensen

Kontakt: Pallisgaardvej 1, 7600 Struer
Telefon: 2023 4009
E-mail: nielssteens@gmail.com
Hjemmeside: www.nielssteensorensen.dk.

  1. Grønland, et fantastisk land også for en dansk tegner og maler


Har malet siden jeg var barn, været krovært på Sønderho kro, Fanø i 19 år, udstiller i 2018 i Berlin, Rom, Lissabon, Södertälje udover Danmark. Medlem af kunstnergrupperne "Jyderne" og dansk/svenske "Variablerne".

Jeg kan tilbyde foredraget i Jylland/Fyn.

Grønland, et fantastisk land også for en dansk tegner og maler

Boede med min familie som skolehjemsleder, lærer og kunstner i Upernavik, 720 km  nord for polarcirklen i 81-83 og igen en måned i 2015 og 2016 som professionel kunstner i byens kunstnerrefugium.
Hvorfor er Grønland så inspirerende for et følsomt menneske? Er det de intense farver, de dramatiske naturformer, de fuldstændig uovertrufne naturoplevelser med isbjerge, havblik, ekstreme storme, mangfoldighed af uvante dyr, den berusende luft, -farerne, døden, som lurer overalt, hvis du ikke passser på? Er det eventyret, som du kan opleve næsten hver dag på hundeslæde, i din jolle på jagt efter sæl, haj, tejster, - i kajak mellem isskodser? - Er det den venlige befolkning, som elsker dig, hvis du ærligt viser, du elsker deres land?
Jeg søger at give et personligt svar på nogle af disse spørgsmål gennem et levende foredrag, mine fotos, tegninger, malerier krydret med intense personlige fortællinger fra mine indtil videre 4 ophold deroppe.
(90 og 120 minutter, jeg skal bruge en projector. Medbringer et usb stik, som kræver en computer, hvidt lærred eller hvid væg, mulighed for mørklægning.  Pris er 2500 kr plus transportudgifter dækket)
Foredraget er tidligere holdt: Lindecentret, Bække, 09.08.2017; Mariager pensionistforening 2017; Struer aktivitetscenter 2017.