Peter Høyer

Kontakt: Pileallé 3, Øer, 8400 Ebeltoft
Telefon: 4021 3771 el. 2372 1255
E-mail: hph.foredrag@gmail.com

  1. Kan man sejle til Berlin?
  2. Kom med gennem Gøtakanalen og Østersø-skærgården
  3. 3.000 km på floder og kanaler i Tyskland og Holland
  4. Med tog over ”Verdens tag”; en rejse i Tibet, ”Lille Tibet” og Kina


Jeg er pensionist og bruger sammen med min hustru det meste af sommeren på at sejle i vores motorbåd. Om vinteren rejser vi såvidt muligt, og oplever vi i forb. med sejlturene og rejserne noget, som kan være af interesse for andre, bruger jeg også vinterhalvåret på at tage rundt i foreninger og klubber og holde billedforedrag om oplevelserne.

Peter Høyer holder foredrag i Jylland og på Fyn. Sjælland og øerne evt. efter nærmere aftale.

1. Kan man sejle til Berlin?

Ja, det kan man faktisk!
I dette billedforedrag kommer tilhørerne med på en dejlig sejltur ad floder og kanaler til Tysklands pulserende hovedstad, Berlin.
Undervejs nyder vi den utroligt smukke natur, og lægger til i mange, hyggelige byer. Og i Berlin sejler vi tværs gennem byens centrum, og ser bl.a. Berlins domkirke, Rigsdagsbygningen og East Side Gallery fra vandsiden.
Vi besøger også hansestæderne, Lübeck, Havelberg, Greifswald og Stralsund, og Østersø-øerne, Usedom og Hiddensee, som er naboøer til den mere kendte ø, Rügen; og der fortælles om oplevelser undervejs og om historiske begivenheder og personligheder fra området.
(Ca. 90 min.; Kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))

2. Kom med gennem Gøtakanalen og Østersø-skærgården

I dette billedforedrag kommer I med på en skøn sejltur tværs gennem Sverige via Trollhättan kanalen, de store søer og Gøta kanalen (som i folkemunde går under navnet: ”Skilsmisse-kanalen” p.gr. af de mange sluser). I kommer også med på turen ned gennem den vidunderligt smukke Østersø-skærgård. Undervejs besøger vi mange hyggelige steder, og fortæller om vore oplevelser og om historiske begivenheder og – personer fra området, hvor dansk og svensk historie i århundreder blev flettet sammen.
(Ca. 90 min.; Kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))

3. 3.000 km på floder og kanaler i Tyskland og Holland

I dette billedforedrag kommer I med på en dejlig sejltur gennem Nordtyskland og Holland. Undervejs oplever vi den storslåede natur, og vi besøger en perlerække af skønne byer i begge lande; bl.a. Uelzen, Osnabrūck, Hannover, Bremen, Lūbeck, Deventer, Elburg, Amsterdam og Groningen. Vi viser dejlig billeder fra turen og fortæller om vore oplevelser, om historiske begivenheder og - personligheder, og vi fortæller også eventyret om "Spillemændene fra Bremen".
((Ca. 90 min.; Kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))

4. Med tog over ”Verdens tag”; en rejse i Tibet, ”Lille Tibet” og Kina

I juli 2006 indviede Kina en helt ny jernbane fra Kina over den tibetanske højslette til Tibets hovedstad, Lhasa;. Den er verdens højest beliggende jernbane og en stor teknologisk bedrift.
3 mdr. efter indvielsen rejste min hustru og jeg som nogle af de første turister med denne jernbane.
Dette kulturhistoriske billedforedrag tager jer med på togturen og fortæller i ord og flotte billeder om vore oplevelser i dette fjerntliggende, fremmedartede og politisk højspændte land. Foredraget indeholder også besøg hos Terracottakrigerne i Xian, på den Kinesiske Mur og i Den forbudte by. Og jeg fortæller om Tibets historie, om buddhismen i Tibet, om Dalai Lamaerne og den fantastiske historie om Terracottakrigerne.
(Ca. 80 min.; kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))