Peter Høyer

Kontakt: Pileallé 3, Øer, 8400 Ebeltoft
Telefon: 4021 3771 el. 2372 1255
E-mail: hph.foredrag@gmail.com

  1. Kan man sejle til Berlin?
  2. Med motorbåd gennem Gøtakanalen og Østersø-skærgården
  3. Med motorbåd på floder og kanaler gennem Tyskland og Holland


Jeg er pensionist og bruger sammen med min hustru det meste af sommeren på at sejle i vores motorbåd. Om vinteren rejser vi såvidt muligt, og oplever vi i forb. med sejlturene og rejserne noget, som kan være af interesse for andre, bruger jeg også vinterhalvåret på at tage rundt i foreninger og klubber og holde billedforedrag om oplevelserne.

Peter Høyer holder foredrag i Jylland og på Fyn. Sjælland og øerne evt. efter nærmere aftale.

1. Kan man sejle til Berlin?

Ja, det kan man faktisk!
I dette billedforedrag kommer tilhørerne med på en dejlig sejltur ad floder og kanaler til Tysklands pulserende hovedstad, Berlin.
Undervejs nyder vi den utroligt smukke natur, og lægger til i mange, hyggelige byer. Og i Berlin sejler vi tværs gennem byens centrum, og ser bl.a. Berlins domkirke, Rigsdagsbygningen og East Side Gallery fra vandsiden.
Vi besøger også hansestæderne, Lübeck, Havelberg, Greifswald og Stralsund, og Østersø-øerne, Usedom og Hiddensee, som er naboøer til den mere kendte ø, Rügen; og der fortælles om oplevelser undervejs og om historiske begivenheder og personligheder fra området.
Et foredrag for både ”landkrabber” og sejlere.
(Ca. 90 min.; Kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))

2. Med motorbåd gennem Gøtakanalen og Østersø-skærgården

I dette billedforedrag kommer I med på en skøn sejltur tværs gennem Sverige via Trollhättan kanalen, de store søer og Gøta kanalen (som i folkemunde går under navnet: ”Skilsmisse-kanalen” p.gr. af de mange sluser). I kommer også med på turen ned gennem den vidunderligt smukke Østersø-skærgård. Undervejs besøger vi mange hyggelige steder, og fortæller om vore oplevelser og om historiske begivenheder og – personer fra området, hvor dansk og svensk historie i århundreder blev flettet sammen. Et foredrag for både ”landkrabber” og sejlere.
(Ca. 90 min.; Kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))

3. Med motorbåd på floder og kanaler gennem Tyskland og Holland

I dette billedforedrag kommer I med motorbåden "Merci" på en dejlig sejltur gennem Nordtyskland og Holland. Undervejs oplever vi den storslåede natur, og vi besøger en perlerække af skønne byer i begge lande; bl.a. Uelzen, Osnabrūck, Hannover, Bremen, Lūbeck, Deventer, Elburg, Amsterdam og Groningen. Vi viser dejlig billeder fra turen og fortæller om vore oplevelser, om historiske begivenheder og - personligheder, og vi fortæller også eventyret om "Spillemændene fra Bremen".
Et foredrag for både "landkrabber" og sejlere.
((Ca. 90 min.; Kr. 2500 inkl. transport (Jylland/Fyn), kr. 3500 inkl. transport (Sjælland))