Steen Rabing

Kontakt: Tulipanhaven 39, 2765 Smørum
Mail: rabing2@yahoo.dk
Mobil: 2016 3154
Hjemmeside: www.forlaget-marehalm.dk 

  1. Barn i Vendsyssel – ung i USA – voksen på TV-avisen


Jeg er journalist, nu pensioneret. Avisuddannet, i sin tid, og ansat på TV-avisen gennem de sidste 35 år af mit arbejdsliv.
Har skrevet bogen ”Drengeliv blandt apotekerkrukker” om min barndom i landsby i Vendsyssel – og om egnens udvikling fra 1950’erne til nu

Jeg holder foredrag over hele landet.

Barn i Vendsyssel – ung i USA – voksen på TV-avisen

I foredraget tager jeg udgangspunkt i min bog ”Drengeliv blandt apotekerkrukker”, som beskriver min barndom på apoteket i landsbyen Saltum mellem Løkken og Blokhus. Her voksede jeg op i ti år, fra 4-årig til 14 år, mens min far var apotekeren. Jeg fortæller om livet i den lille landsby, og om personalets arbejde med at fremstille medicin fra grunden – som det faktisk blev gjort dengang. Beskriver samtidig udviklingen på egnen fra dengang til nu – de store ændringer i landbruget fra mindre gårde med mange ansatte til store gårde uden ansatte. Byggeriet af de mange sommerhuse i klitegnene, der kom som en eksplosion et par årtier senere. Mens de mange butikker i den lille landsby forsvandt. Her slutter bogen, men foredraget fortæller videre om min flytning med mine forældre til København. Jeg fik få år senere chancen for at gå på gymnasium i USA. Det blev den helt store oplevelse i mit liv. Samværet med en familie, som ved ankomsten var helt ukendt for mig, gav mig modenhed og viden om, hvad fællesskab med andre mennesker også er. Efter hjemkomst og studentereksamen blev jeg uddannet journalist, og har arbejdet 35 meget spændende år på TV-avisen. De første år foregik det i Radiohuset. Dengang, hvor alle optagelser foregik på film – og det tog tid, indtil den nye teknik vandt indpas, så en journalist efterhånden skulle klare det hele selv. TV-markedet blev senere fyldt med adskillige stationer, hvor alt skal gå meget hurtigt - og det præger i dag nyhedsformidlingen.
(Varighed: 2 timer incl. pause – og med debat. Pris 4.000 kr. eller efter aftale, også om transportudgifter)