Thomas Ubbesen og Anne Haubek

Kontakt: Lund Gade 29, 4673 Rødvig, Stevns
Telefon: 5154 1309
E-mail: mail@thomasubbesen.dk 

  1. SKÆBNER I UKRAINE - UKRAINES SKÆBNE

 

SKÆBNER I UKRAINE - UKRAINES SKÆBNE

Krigen i Ukraine trækker blodigt ud. Den rystende internationale forbrydelse, som Putin troede kunne ordnes på en uges tid, ser nu ud til bare at fortsætte måned efter måned, måske ligefrem år.

Journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen har gennemrejst Østeuropa og Rusland i flere år, har nære forbindelser med mennesker i krigszonen og har været helt tæt på krigen - senest beskrevet i den anmelderroste bog "I skyggen af det nye jerntæppe" (Gyldendal), baseret på en dramatisk, fælles rejse fra Nordnorge til Sortehavet tæt ned langs den russiske vestgrænse, sluttende i krigens verden i Ukraine.

Hør deres fortælling om turen og få kvalificerede bud på, hvad der foregår ved fronten og i den politiske verden, der omgiver krigen. Et medrivende, oplysende og bevægende foredrag, hvor vi kommer helt tæt på de ganske almindelige østeuropæere, som nu ser deres verden gå under i granater, missiler og flammer.
Og bundlinjen er: Dette er ikke kun Ukraines krig, men en global kamp, hvor hele den frie verdens værdier og fremtid står på spil.

Anne Haubek og Thomas Ubbesen er især kendt for deres mangeårige arbejde på DRs udlandsredaktioner, hvor de på TV og radio bl.a. har dækket krige og konflikter over hele kloden, foruden EU-stof og udviklinger i Øst- og Centraleuropa. Sammen har de rejst mange gange i Ukraine - også under den igangværende krig.

Foredraget varer typisk 2 X 50 minutter med efterfølgende plads til spørgsmål, men længden kan tilpasses det ønskede. Prisen vil ligge omkring 6.000 kr. + kilometerpenge. Foredraget ledsages af billeder fra egen PC, så der skal gerne være projektor.