Anna Dinesen

Kontakt: Sarpsborgparken 70, 7600 Struer
Tlf: 2758 6761 / 9785 6761
E-mail: annagdinesen@gmail.com 

  1. Tove Ditlevsen – forfatter med succes
  2. Et liv i det synnejyske
  3. Karin Alvtegen: Skam. En roman om skyld og skam
  4. Refleksioner over ondskab, moral og menneskelig værdighed
  5. H. C. Andersens vidunderlige - men også barske - eventyrverden


Jeg er uddanet folkeskolelærer og har undervist på VUC-Holstebro i mange år. Har senere taget en uddannelse som cand.mag. i dansk og idéhistorie på Aarhus Universitet.
Har i mange år været formand for Gimsing Sognehøjskole, Struer, så jeg ved, hvor vigtigt det er at møde en engageret foredragsholder. Mine foredrag er derfor præget af engagement og indlevelse, samtidig med at de krydres af oplæsning.
Har holdt foredrag / oplæsning i sognehøjskoler, kirkehøjskoler og OK-klubber.

Anna Dinesen holder foredrag i hele landet.

1. Tove Ditlevsen – forfatter med succes

I år kan vi fejre 100 året for Tove Ditlevsens fødsel. Ingen anden dansk forfatter har formået at fænge mennesker fra alle samfundslag med sine digte, noveller og romaner. Jeg fortæller og læser op fra hendes spændende værker og fortæller om hendes dramatiske liv.
(Varighed: 90-100 min. Pris 2000 kr + kørsel)

2. Et liv i det synnejyske

Som optakt til genforeningen 1920 vil jeg i fortælle om min bedstefar, der blev tvangsudskrevet til tysk soldatertjeneste under 1. verdenskrig,
og om min bedstemors kamp derhjemme for at skaffe mad på bordet. Deres historie er brikker til en særlig landsdel og befolkningsgruppes historie.
Litterære eksempler herpå vil blive inddraget, ligesom jeg viser fotos af postkort m.v. som bedstefar sendte hjem fra krigen.
(Varighed: ca. 90-100 min. Pris 2000 kr. + transport)

3. Karin Alvtegen: Skam. En roman om skyld og skam

Den svenske forfatter Karin Alvtegen har skrevet en psykologisk thriller om menneskers følelsesmæssige fattigdom, angst og ensomhed, som er udsprunget af barndommens traumer. Deres skyld- og skamfølelser æder deres sjæle op. En smuk, gribende og velskrevet roman.
(Varighed: ca. 90-100 min. Pris: 2000 kr + kørsel)
Foredraget er holdt bl.a. hos Dansk Blindesamfund, Holstebro afd., OK-klubben, Holstebro, Spjald Seniorklub, Struer Biblotek.
Blindesamfundet skrev bl.a.: Tusind tak for dit foredrag, du fortæller så levende og formår at drage os alle ind i historien....

4. Refleksioner over ondskab, moral og menneskelig værdighed

Foredraget vil primært handle om Primo Levi, italiensk – jødisk forfatter og kemiker, der blev deporteret til til Auschwitz i 1944. Han overlevede kz-lejren, og de livserfaringer, han tog med herfra, omsatte han senere til stor litterær kunst om skam, skyld og stolthed, men også med refleksioner over ondskab, moral og værdighed. Også andre vidnesbyrdsbærere som fx Elie Wiesel, Imre Kertesz samt Viktor Klemperer vil blive omtalt.
(Varighed: 90-100 min. Pris: 2000 kr + kørsel)
Foredraget er bl.a. holdt i Gimsing Sognehøjskole.
”Et særdeles velstruktureret og givende foredrag”, ”en indholdsrig formiddag” og ” et spændende og interessant foredrag” - lyder nogle kommentarer.

5. H. C. Andersens vidunderlige - men også barske - eventyrverden

H. C. Andersens eventyrverden indeholder mange temaer. Der er rædsel, fortvivlelse og angst, men sandelig også humor, tillid, og kærlighed. H.C.Andersen er stadig aktuel, da mange af de holdninger, han afdækker, kan genfindes i dag.
(Varighed 90 - 100 min. Pris: 2000 kr + kørsel)