Anne-Marie Glistrup

Kontakt: Solsbækvej 70, 9300 Sæby.
Telefon: 2320 7777
E-mail:amg@glistrup.dk

  1. Mogens Glistrup – Politikeren, Provokatøren og Privatpersonen
  2. Mogens Glistrup – i fortælling og sang
  3. Anne-Marie Glistrup om et liv fra storby til bondeland


Kommunikationsmedarbejder, forfatter og foredragsholder.
Uddannet Cand. mag i Historie og Dansk, Århus Universitet. Et års studieophold i U.S.A.
I mit arbejdsliv har jeg undervist på gymnasiet og VUC, arbejdet med journalistik og kommunikation samt skrevet jubilæumsskrifter og bøger.
Kurser i journalistik og retorik.
Bondekone igennem mange år og har arbejdet med kommunikation for landbruget.
Modtager af De danske Landboforeningers Initiativpris.
Forfatter til to biografier om Mogens Glistrup: "Mogens Glistrup, Fra Bornholm til Folketinget, 1926-1973" & "Mogens Glistrup, Provokatøren og systemkritikeren, 1973-2008"

Anne-Marie Glistrup holder foredrag i hele landet

1. Mogens Glistrup – Politikeren, Provokatøren og Privatpersonen

En fortælling fra Danmarkshistorien og en menneskelig skæbne i Danmark – om Mogens Glistrup og hans begivenhedsrige liv – fortalt af hans datter:
Det politiske Danmark ændrede sig i 1973 ved Jordskredsvalget, da Mogens Glistrup stormede ind i Folketinget med Fremskridtspartiets 28 mandater.
Glistrup provokerede med sin kamp mod de alt for høje skatter, mod uforståelige love, mod papirnusseri og den meget store indvandring af fremmede til landet.
Glistrups kritiserede indkomstskatten – systemet svarede igen med en retssag.
Hvad kan vi i dag lære af Glistrups kamp? Hvad står der tilbage af hans ideer? Hvordan forandrede han Danmarkshistorien?
(60-180 min.; 3500 kr. + kørsel efter aftale)

2. Mogens Glistrup – i fortælling og sang

Hør om en skæbne i danmarkshistorien – om Mogens Glistrup og hans begivenhedsrige liv – fortalt af hans datter og med et udvalg af sange, Glistrup kunne lide og som betød meget for ham.
Glistrup var politiker og provokatør, han var utrættelig – og kæmpede livet igennem med åben pande, for hvad han for alvor troede på.
Han læste meget – også litteratur, han kendte sine klassikere, sin højskolesangbog, teater og revy og han sang gerne højt og med glæde.
Hør og syng sammen.
(60-180 min.; musikledsagelse eller forsanger nødvendig; 3500 kr. + kørsel efter aftale)

3. Anne-Marie Glistrup om et liv fra storby til bondeland

Om et liv i medgang og modgang – i med og mod strøm – i en tid fra 1950’erne til i dag, hvor de ydre forhold i samfundet har ændret sig helt utrolig meget og hvor forskellen på land og by var enorm. Også om at være barn og ung af en kendis i 70’erne, som var var en stærkt politiserende tid og siden at finde sin rod og sin ro.
(60-120 min.; 3500 kr. + kørsel efter aftale)