Danske Plejehjemsklovne

www.danskeplejehjemsklovne.dk
Kontakt:  kontakt@danskeplejehjemsklovne.dk 
Et par af vores udøvende klovne, som også er dramaturger og teaterpædagoger:
Tanja Marcher | tlf. 2819 3760 | tanja@danskeplejehjemsklovne.dk | Elsted
Arendse Lillesø | tlf. 4268 3332 | arendse@danskeplejehjemsklovne.dk | Horsens
 

  1. En passende, positiv forstyrrelse - et lille foredrag om Danske Plejehjemsklovne
  2. Når det er alvorligt sjovt at være klovn - et foredrag om Danske Plejehjemsklovne


Danske Plejehjemsklovne er en almennyttig, non-profit forening, der arbejder for at udbrede brugen af professionelle plejehjemsklovne i ældresektoren. Etik er et væsentligt pejlemærke for foreningens virke. Danske Plejehjemsklovne arbejder ud fra værdisættet: Respekt, Værdighed og Nysgerrighed

 Danske Plejehjemsklovneholder foredrag overalt i Jylland og på Fyn.

1. En passende, positiv forstyrrelse - et lille foredrag om Danske Plejehjemsklovne

Få besøg af én fra Danske Plejehjemsklovne, der fortæller om arbejdet med at skabe stjernestunder hos mennesker, der bor på plejehjem eller bosteder for voksne. Om den helt særlige magi, som klovnene bærer med sig og som kan tænde lys i øjne, hvor lyset ellers kun sjældent tændes.
(Varighed: ½ time; honorar (én foredragsholder): Kr. 1.500 + kørsel)
Velegnet til mini-konfirmander, konfirmander og højskoledage

2. Når det er alvorligt sjovt at være klovn - et foredrag om Danske Plejehjemsklovne

Har ældre mennesker godt af at grine? Er klovne mest for voksne? Er leg forbudt for mennesker over 50?
Et foredrag om, hvordan klovnen, som kunstnerisk figur, er i stand til at komme bagom demens og andre sygdomme og møde mennesket med liv, glæde, nærvær og humor. Om hvordan klovnen står til rådighed, skaber åbninger, lyser på det positive, løfter humøret, vender på hovedet, spejler, rummer og omfavner det enkelte menneske. Om relationen, der skabes i mødet, så det er okay at være præcis, som man er.
Danske Plejehjemsklovne sætter ind med humor også dér, hvor det er alvorligt. For humor skal tages alvorligt - og humor bliver til ordentlighed, når den kombineres med respekt og anerkendelse.
(Varighed: 1 ½ - 2 timer (inkl. pause og dialog/spørgsmål); honorar (to foredragsholdere): Kr. 5.000 + kørsel; honorar for tilkøb af klovnebesøg / TUT & TUT (varighed 15-20 min.): Kr. 1.000)
Praktisk:
Foredrag formidles med den givne målgruppe for øje og kan vinkles efter særlige ønsker og behov (aftales forud).
PC medbringes. Brug for projektor og lærred i rummet og evt. mikrofoner.


Udtalelser om Tanja & Arendse / TUT & TUT:

Sognepræst, Christianskirken, Eva Jerg
TUT & TUT ser med hjertet, arbejder med hjertet og formidler med hjertet. TUT & TUT, Tanja og Arendse, får min varmeste anbefaling, så tøv ikke med at invitere dem indenfor”
Faglig leder, Dagcentrene / Dagcenterklyngen, Lissie la Cour
Tanja og Arendse forstår at fange lytteren. De kan tillade sig at være direkte og insisterende, måske fordi de også er positive mennesker, der smitter. Indlægget var både humoristisk, meget underholdende og livsbekræftende, samtidigt med at brugbare essenser fra hverdagen blev strøet ned over os”
Sognepræst, Torsted Sogn, Sara Klaris Huulgaard
Et absolut anbefalelsesværdigt arrangement for alle, der enten er direkte i berøring med ældre med demens eller som har interesse for emnet”
Konsulenter, Castberggård Døve og Hørehæmmedes Højskole, Maria og Joakim
“Arendse og Tanja gav vores deltagere en sjov, anderledes og rørende start på vores faglige weekend med deres oplæg om arbejdet som omsorgsklovne. Og så var det et ekstra plus, at Arendse og Tanja kom sammen med TUT & TUT, som deltagerne fik mulighed for at opleve på slap line med krammeklare arme og lommerne fyldt af løjer. Tak”