Elisabeth Møller Jensen

Kontakt: Søndermarksvej 1 A, 2500 Valby
Mobil: 23340527
E-mail: emjvalby@gmail.com
Website: www.elisabethmoellerjensen.com

  1. Dengang i Lemvig
  2. Drømmen om et bibliotek


Efter udgivelsen af min familiehistorie “Dengang i Lemvig”, 2015 har jeg holdt foredrag om bogen på biblioteket, højskoler, foreninger og kirkelige kredse over hele landet. Det er mit håb, at I vil tage lige så godt imod mit nye foredrag om KVINFO:”At se med egne øjne”, som jeg udgav på Gladiator i 2019.

Jeg holder gerne foredrag over hele landet.

1. Dengang i Lemvig

Min mor, Gudrun, er opvokset med Indre Mission på et fattigt husmandssted på Thyholm. Min far, Tage, er tredje generations socialdemokrat i en stolt arbejderfamilie i Lemvig. Så jeg er vokset op i et hjem med indre spændinger, men også med stærke værdier. For mig var det helt afgørende, at jeg var barn af den første velfærdsgeneration, opbygget gennem generationer. Vi var fire børn, som alle kom i gymnasiet og fortsatte på universitetet. Derfor har jeg heller aldrig følt mig som mønsterbryder, men tværtimod som del af et mønster.
(90-120 min.; kr. 5000 eks. transport, evt. overnatning)

2. Drømmen om et bibliotek

I 24 år havde jeg den store glæde at være direktør for KVINFO, Danmarks nationale bibliotek for kønsforskning. Det var forrygende arbejdsår, som jeg med stolthed ser tilbage på. Men også med forfærdelse over Liberal Alliances kulturminister Mette Bock, der i 2017 smadrede drømmen om biblioteket.
(90-120 min.; kr. 5000 eks. transport, evt. overnatning)