Henning Hansen

fortæller/skuespiller
Det rullende teater
Kontakt: Tulipanvej 76, 8600 Silkeborg
E-mail: rulleteater@gmail.com
Mobil: 4019 4962
www.rulleteater.dk

  1. Kærlighedsbreve og flirt i deres løvfaldssommer
  2. Korsbæks stærke kvinder i mit hjerte. Om Danmarks kulturskat Matador
  3. Viva Italia –viva la musica

Siden 1986 har jeg, med Det rullende teater rejst rundt i Danmark med teater fortællinger og foredrag, som er arrangeret oplysningsforbund, højskoler, sognehuse, seniororganisationer, kommuner m.fl.

Henning Hansen - Det rullende teater afholder arrangementer i hele landet.

1. Kærlighedsbreve og flirt i deres løvfaldssommer

Karen Borberg og Henning Hansen tager sig i deres løvfaldssommer kærligt af kærligheden og kommer ind på mange af livets humoristiske og følsomme facetter i denne hyldest til god gammeldags flirt, humor og kærlighed.
Fortælleren Karen Borberg og skuespilleren Henning Hansen spiller i denne perle af et stykke dramatik de to elskende, som aldrig fandt melodien sammen - men som alligevel oplevede en kærlighed, der var større og stærkere end mange mennesker får lov til at opleve den i deres liv.
”Kærestebreve” er en gribende og humoristisk forestilling om livslang kærlighed mellem to mennesker, som fra deres tidlige ungdom forelsker sig dybt i hinanden.
Fra skoletidens "Skal vi være kærester? "- papirlapper, til det voksne livs glæder og sorger lærer vi disse to dybt forskellige temperamenter at kende gennem deres breve til hinanden - det er sødt sjovt og vemodigt.
Henning Hansen er den artige Andy med sjælens dannelse, Karen Borberg er den vilde Melissa med ironisk distance til det pæne borgerskab.
Deres veje skilles, de gennemlever andre ægteskaber, men fortsætter med at skrive til hinanden livet igennem.
Selv om brevene udgør et stærkt og ubrydeligt bånd imellem dem, er de alligevel med til at forhindre en mere intim kontakt.
Med masser af lune er Borberg og Hansen, Melissa og Andy, der fra deres skrivebord læser op af et helt livs korrespondance - fra dengang man brugte parker 51 og blæk i stedet for e-mail.
8Varighed ca. 65 min. - derefter kaffepause - som stille og roligt "glider over” i CAUSERI OG MUNTER DEBAT varighed efter ønske (almindeligvis 2 timer i alt)
honorar: kr. 4400 + kørsel)

2. Korsbæks stærke kvinder i mit hjerte. Om Danmarks kulturskat Matador


I en sprudlende skildring af Lise Nørgaards stærke kvinder og den fuldstændige usminkede sandhed om os alle i den historiske fortælling der udspiller sig i Korsbæk 1929 -1947 i Erik Ballings mesterinstruktion.
Vi kender og elsker dem - Foredraget/causeriet fokuserer især på: Korsbæks stærke kvinder:
Agnes, Kathrine, Elisabeth, Maude, Ingeborg, Misse og Fru Fernando Møghe.
Der er Humor, Kærlighed, Visdom og Kristendom i Korsbæk.
Grisehandleren og hans kone Kathrine er ypperste gesandter for humoren og kærligheden i den lille købstad, og vi oplever, hvordan de med underfundig humor lader ”Kærlighedsbomben” eksplodere, da Kathrine forærer Daniel en pony med ordene: ”Kom Daniel, det er din, sådan en får man, når man er en god og kærlig dreng".
(Honorar kr. 3000 + transport)

3. Viva Italia –viva la musica

Foredrag ved Karen Borberg
Et causeri over italienerne og deres dejlige musik.
Hør bl.a. Osvalds ”Ølhund” på originalsproget og anekdoter fra min tid som ”italiener”.
I får den utrolige historie om et specielt plejehjem i Milano og om dets beboere. Jeg fortæller om Marie Dinesen, der i en menneskealder var værtinde i Pensione Dinesen i Rom. Min fortælling bevæger sig også til Sicilien og Danilo Dolcis kamp mod mafiaen.
Fortællingen krydres med kendte og mindre kendte italienske sange.
(ca. 90 min.; kr. 1800 + kørsel)