Inge Lynggaard Hansen

Kontakt: Søndergade 40,3, 8000 Aarhus C
Telefon: 2339 0547
Mail: inge@lynggaardhansen.dk
Hjemmeside: www.lynggaardhansenfoto.dk  

  1. Glemmer du, så husker jeg... En hyldest til livet
  2. Et andet Iran
 

Inge arbejder som fotograf, forfatter til flere rejse- og kogebøger, grafiker og rejseleder i mellemøsten. Hun har i årevis holdt foredrag og også udstillet sine iranske kvindeportrætter mange steder i Aarhus; KØN, Dokk1, Hinnerup kulturhus, Hadsten Bibliotek mv. Inge taler farsi og har været mange gange i Iran, som hun besidder stor viden om. Har udgivet kogebøgerne “Det Persiske Køkken” og “Mors kogebog – Moms cookbook”. Inge har medvirket i utallige bøger som enten fotograf, forfatter eller grafiker.

Inge Lynggaard Hansen holder foredrag i Jylland og Fyn

1. Glemmer du, så husker jeg... En hyldest til livet

Livet går så stærkt og vi når at opleve så mange ting. I foredraget vender Inge med musik/billeder og fortællinger bl.a. emnerne: Hvilke oplevelser og erfaringer ønsker vi at give videre til vores børn? Kan andre bruge refleksioner fra et levet liv til noget? Hvilke minder vi lader ligge til vores efterkommere – skal man fx. bede nogen om at smide sine gamle dagbøger ud, hvis man pludselig ikke er her mere?
For Inges vedkommende har hun gennem flere år fundet gamle breve, dagbøger, billeder fra ældre familiemedlemmer og bedstemoren havde fx gemt pengesedler fra inflationstiden i en kaotisk tid i Tyskland. Disse spændende skatte og fortællinger har hun affotograferet og skrevet flere bøger om. På den måde videregives viden om familien til næste generation. Måske forstår de unge i dag ikke, hvor vigtigt det er at kende sit ophav, men midt i livet, begynder man at vende blikket i en ny retning og finde den slags interessant. I foredraget vil Inge læse små historier op, som er både personlige, men også genkendelige for de fleste. Hun fokuserer på at gemme på de gode minder i stedet for at overgive sig i tristessen i at miste de mennesker, man holder af. Inge håber, at give folk lyst til at begynde at skrive noter ned om deres liv. Det har måske større værdi for efterkommerne, end man lige går og regner med.
For dem der har lyst, er det meget velkomment at skrive en note ned med sit livs bedste oplevelse, som Inge læser op i foredraget. Sidste år udgav Inge en kogebog med sin mors opskrifter “Mors kogebog” og deri er der også små anekdoter fra barndommen. Foredraget er en hyldest til livet.
(60-90 min.; 4.000 kr. ekskl. transport)

2. Et andet Iran

Inge har rejst mange gange til Iran i sit job som rejseleder for bureauet Viktors Farmor. Her har hun lært et andet Iran at kende, end det vi ser i medierne. Hun prikker til vores forestillinger og måske også fordomme: er de virkelig så anderledes end os, de iranere? Inge krydrer foredraget med billeder og videosekvenser af de smukke steder, og fortæller om et folk, der kæmper for at leve i frihed. Om hvordan det er at bære tørklæde i 40 graders varme, om maden, arkitekturen, farverne og kulturen. I øjeblikket kæmper kvinder bl.a. for at gå uden tørklæde og denne kvindekamp støtter Inge via sine fotoudstillinger. Der vil være billeder fra disse udstillinger og fortællinger om, hvorfor mændene også støtter op om kvindernes kamp. Det er et foredrag i højt tempo, med masser af billeder, videoklip og fortællinger – i stor passion og kærlighed til det iranske folk.
(60-90 min.; 4.000 kr. ekskl. transport)