Kai Hartmeyer

Kontakt: Sømærkevej 26, Stenbjerg, Thy 7752 Snedsted
Telefon: 2969 1294
E-mail: Kaha@tvmidtvest.dk

  1. Norden rundt i 80 dage
  2. Ø-hop til de danske småøer
  3. Journalist på Livstid
  4. Vandring mod Nidaros og på Den Danske Klosterrute
  5. Rejser i hele verden


Journalist.
Ansat i Flyvevåbnet. Uddannet lærer fra Skive Seminarium 1970. Journalist på Skive Dagblad til 1974. Fra samme år programmedarbejder ved DR Midt & Vest i Holstebro med afstikker til Radio Sporten i København. Udsendt til 5 Olympiske Lege for DR og TV2. Fra 1989 studievært og nyhedschef på TV MIDTVEST i Holstebro. Nu fast freelancer, mest som rejsejournalist og TV fotograf.

Holder foredrag, med tilhørende videoklip i Jylland og på Fyn.

1. Norden rundt i 80 dage

Inspireret af den franske romanforfatter, Jules Verne er vi på en eventyrlig rejse i hele Norden. Bl.a. på polarkrydstogt omkring Svalbard. I Grønland er vi på sporet af julemanden. I Island besøger vi bl.a. Vestmannaøerne og får historien og øjenvidneberetning fra det store vulkanudbrud i 1973. Vi er på Færøerne og på tur til Nordkap. En rejse hvor vi også kommer til Lofoten, Sverige og Finland. Foredraget er med mange TV klip.

2.  Ø-hop til de danske småøer

Halvandet år tog det os at komme rundt til de 36 danske småøer, som er med i det populære Ø-pas. Det blev en fantastisk natur- og kulturrejse. Nærmest i kølvandet på forfatteren og maleren Achton Friis, der sejlede rundt til de danske øer i 1920’erne. Han udgav et stort 3 binds bogværk om sin rejse. Vi producerede 16 TV programmer. Et foredrag med mange spændende TV klip fra det danske ørige.

3. Journalist på Livstid

Fortælling om et langt liv med journalistik. Bl.a. udsendt som krigsreporter til Calcutta i Indien i 1971. Udsendt som sportsreporter til Olympiske Lege, første gang med DR i Montreal 1976, med Gunnar Nu Hansen som min chef. Siden også til Moskva, Los Angeles, Seoul og Barcelona. Efter 14 år i Danmarks Radio, fra 1989 studievært og nyhedschef på TV MIDTVEST i Holstebro. Har oplevet udviklingen fra den gang vi lavede TV indslag til Preben Heide’s Landet Rundt på filmruller og lydbånd, til nutidens digitale TV verden. Et foredrag krydret med mange personlige oplevelser.
Foredrag med flere videoklip.

4. Vandring mod Nidaros og på Den Danske Klosterrute

Vi var med på den første pilgrimsvandring fra Hamborg via Viborg, Frederikshavn, Oslo og Hamar til Nidaros Katedralen i Trondheim, ofte kaldet Nordens Jerusalem. Her mødte vi pilgrimme fra hele verden til en fantastisk midnatsgudstjenesten. - Den Danske Klosterrute snor sig næsten 2000 km gennem hele Danmark forbi både nuværende og tidligere klostre. En spændende natur- og pilgrimsrute fra Helsingør over Sjælland og Sydhavsøerne. Via Als til Ribe, Viborg, Ålborg, Børglum Kloster til Frederikshavn. Videoklip fra de to vandringer.

5. Rejser i hele verden

Rejseforedrag fra hele verden med spændende videoklip. Bl.a. fra Karen Blixen Camp i Kenya med safarioplevelser. På rejse med verdens mest luksuriøse tog fra Rovos Rail i Sydafrika. Rejser til Moskva, med en tidligere russisk ubådsingeniør som personlig guide. Vi indtager Den Røde Plads og kommer ind bag Kremls mure. Og så er vi på et flodkrydstogt, der starter i Sankt Petersborg, efter et besøg i Vinterpaladset.
Mange TV klip.

Alle foredrag serveres med humor og jysk lune.

(90 minutter + pause og efter foredraget tid til spørgsmål.
Medbringer bærbar computer med TV klip, der kan tilkobles eksisterende AV anlæg.
Honorar: kr 4000 + kørsel efter statens takst)