Per Hammerich

Historiefortælling, når det er bedst
Kontakt: Knud den stores Vej 39 D. 1. mf., 4000 Roskilde
Telefon: 2224 1320
E-mail: hamper@hamper.dk
Hjemmesider: www.hamper.dk og www.hcandersen-storyteller.dk 
Facebook : Historiefortæller Per Hammerich.

  1. Morskab med morale
  2. I selskab med H. C. Andersen og Co
  3. Hatten af for livet


Underholdende Historiefortæller.
Per har arbejdet med kommunikation og teatre de sidste 35 år.
Per har gennemgået DATS uddannelser i Udøvende Teatre –Teaterinstruktør og Historiefortælling m.m. og spillet alle de gængse roller lige fra Mattis i Ronja Røverdatter til Trelawney i Skatteøen.

(Priserne over hele landet er : 2500 kr. for ½ time - 4000 kr. for 1 time og 5500 kr. for 2 timer med kort pause + transport: 1,50 kr. pr. km. + evt. broafgift; ingen merpris for overnatninger)
Booker man 2 forestillinger af 2 timer med pause, er prisen 10000 kr incl. transport)

Per Hammerich underholder i hele landet.

1. Morskab med morale

Med hatten på sned, og et glimt i øjet, tryller Per Hammerich den ene fantastiske historie efter den anden ud af den magiske fortællerring.
Hans evne er at føre tilhørerne på fantasiens vinger, fra mytologi til nutid og fremtid, fra himmel til helvede – fra latter til gys. Alt sammen tilsat sang og hvide løgne i en farverig underholdende vifte af oplevelse hvor tilhørernes fantasi sættes i gang, så de med stor fornøjelse skaber deres egne billeder igen og igen. Ingen går tomhændet hjem.

Udtalelse om "Morskab med morale":
Per Hammerich underholdt 80 deltagere i Jakobs Kirkens Seniorklub med sine fortællinger.
Det blev ageret, og der blev sunget og de overraskende pointer fremkaldte smil og latter hos deltagerne.
Det blev en festlig eftermiddag. Det er dejligt engang imellem at blive revet ud af hverdagens mere jordnære oplevelser.
Tak til Per Hammerich

Med venlig hilsen
Kirsten Jensen

2. I selskab med H. C. Andersen og Co

Er en helstøbt forestilling hvor Per Hammerich tryllebinder sine tilhører med kendte og ukendte historier af H. C. Andersen og andre.
Alt sammen bundet sammen af og krydret med anekdoter fra H. C. Andersens forunderlige liv – fra vugge til grav.
Holder du ikke af H. C. Andersen når du kommer, er der store chancer for at du gør det, når du går hjem.
Glæd dig til en lærerig og underholdende forestilling.
Kig ind på hans hjemmesider www.hamper.dk/Fortælleren og www.hcandersen-storyteller.dk, hvor der er anmeldelser og videoklip.
Eller Google: Per Hammerich, hvis du vil se mere.

Udtalelse om "I selskab med H.C. Andersen og Co"
Hej Per
Tak for en inspirerende aften i går aftes den 22. september 2021.
Kort om din optræden:
Skuespil er altid interessant, og når man så også er en god fortæller, formår man at fange folk. H.C.Andersen er verdensberømt, og vi tror, vi kender ham, men der kom nye nuancer på. Dine rekvisitter er også med til at fange folk - så alt i alt var det en aften, der kunne have tålt et større publikum, men de, der kom, fik en oplevelse med hjem og et større indblik i H.C.Andersens liv.

med venlig hilsen Gerda Krogshede, Bøvlingbjerg Sogn den 22. september 2021.

3. Hatten af for livet

”Hatten af for livet” er en ny forestilling, hvor nogle af livets store spørgsmål - Tro, håb og kærlighed - tages under kærlig og humoristisk behandling ud fra en voksen herres ”Point of view.”
Du kan under forestillingen risikere at få nye vinkler på livet, kærligheden og døden. Der vil forekomme historiefortælling - skønsang og bandeord.
Kom og få et godt grin og nogle gode råd om at ældes med ynde. Det hele er jo ikke sværere, end man gør det til.

Tilbagemelding af premieren på ”Hatten af for Livet” den 3. november 2021 i Faxe Hygge og Kulturklub i Æblehaven Faxe:

Kære Per
En stor tak for i går i Hygge og Kulturklubben hvor du havde 75 tilhørere som blev grebet af din gode fortælling, du var fantastisk til at tryllebinde os alle sammen, hvor du tog hatten af for livet som handlede om nogle af livets store spørgsmål tro - håb og kærlighed. Troen på at man i sidste øjeblik kan blive reddet, men sådan går det ikke altid hvis man forspilder sine chancer- håbet på at man kan opnå det samme som genboen og kærligheden som rækker langt op over de højeste bjerge. Mange af historierne fik du sluttet af med en god pointe så vi også fik et godt grin, det var også et par gode sange du havde valgt som relaterede til historierne. Og sidst men ikke mindst at ældes med ynde, et godt råd om at leve livet mens vi har det, den dag hvor vi ligger i kassen og bliver spurgt om den sidste drink inden vi lukker så er det for sent. Vi ønsker dig alt bedste fremover fra en meget tilfreds bestyrelse
Mange gode hilsner fra Hanne

Øvrige udtalelser:

Om "I selskab med H. C. Andersen og Co":
Onsdag den 12. oktober havde vi besøg af Per Hammerich til en sogneaften i Brønderslev kirkes sognegård.
Vi var ca. 50 tilhørere der var spændt på at høre og se Per Hammerich fortælle om H.C. Andersen og høre hans fortælling om nogle af hans eventyr.
”I selskab med H.C. Andersen & Co.” lød overskriften og det var lige, hvad vi var. I knap 2 timer tryllebandt Per Hammerich os, med eventyr som Kejserens nye klæder - Prinsessen på ærten – Lille Claus og Store Claus – Det er ganske vist og Den lille pige med Svovlstikkerne, krydret fint med historien om H. C. Andersens liv fra vugge til grav. Det er ikke for meget sagt, at han havde os i sin hule hånd, fra han startede til han sluttede, i sandhed en aften med underholdning af højeste karat. Så stor ros og tak til Per Hammerich for en rigtig fin aften.

Med venlig hilsen
Else Hansen
Formand for Brønderslev kirkes aktivitetsudvalg

Om "I selskab med H. C. Andersen og Co":
H.C. Andersen lever i bedste velgående!

Jeg kom en smule i tvivl, da han åbnede døren og trådte ind på min arbejdsplads. Befandt jeg mig pludselig i Guldalderen og i selskab med Danmarks vel nok største digter? Den måde han udtalte ordene på, posituren på stolen, helt ned til stokken og den karakteristiske tophat. Det lignede grangiveligt H.C. Andersen, selvom jeg på forhånd vidste, at det var historiefortælleren Per Hammerich, der skulle optræde for os medarbejdere på Paperboy – en lokalavis i Roskilde.
Forestillingen han gav en smagsprøve på hedder ”I Selskab med H.C. Andersen & Co”, og det følte jeg mig da også i allerhøjeste grad. Han begyndte med Kejserens nye Klæder, et eventyr jeg naturligvis kender ud og ind fra min barndom. Og først blev jeg da også nostalgisk, men halvvejs inde i eventyret glemte jeg faktisk, hvor godt jeg er bekendt med handlingen. For Per Hammerich gav en meget medrivende optræden, hvor han med stor ekvilibrisme levede sig ind i alle roller. Fra det ene øjeblik til at være den fornemme, men knap så kløgtige kejser til at skifte sindsstemning, intonation og kropsholdning og blive den lille dreng i folkemængden, der med den berømte replik ”Han har jo ikke noget tøj på”, får hele byen til at sige det, der ellers har været usagt gennem hele eventyret.
Per optrådte med så stor indlevelse og dedikation, at vi fortsat taler om hans optræden som H.C. Andersen på redaktionen. Derfor synes jeg, at man skal gøre sig selv den tjeneste at opleve Per Hammerich. Det er både hyggelig, medrivende og ikke mindst uhyre morsom underholdning, som jeg varmt kan anbefale.

- Holger Vincents, Roskilde. 07-07-2016

Om "Morskab med morale":
Den 25. september 2017 havde vi efterårets første arrangement, hvor vi traditionen tro startede med at spise et par dejlige stykker smørrebrød + god brieost med tilbehør, samt kaffe og småkager.
Det første arrangement "Morskab med morale" med besøg af historiefortælleren Per Hammerich der med sin magiske fortæller-ring fortalte den ene historie efter den anden, han spændte vidt fra nordjyske Krogen-historier, Brdr. Grimms eventyr og H.C.Andersen.
En god fortæller, men kan så sandelig også synge her havde han bl.a. en konkurrence over gæt og syng sange. En rigtig hyggelig aften.

Med venlig hilsen
Ledøje Smørum Husholdningsforening

Om "I selskab med H. C. Andersen og Co":
Kære Per
Vi på Friplejehjemmet Lillebælt har haft den stort fornøjelse at have Per Hammerich til at underholde, han er en rigtig god til historie og ”skuespil” det var en fantastiks oplevelse for alle. Vi glæder os til at høre ham, fortolke H. C. Andersen til næste år. Det kan varmt anbefales at bruge Per Hammerich, som underholder. Han er også rigtig god til at fange opmærksomheden hos de demente beboere.

Mvh

Om "I selskab med H. C. Andersen og Co":
Per Hammerich har den 31.10.18 holdt et foredrag her i OK klubben I Haderslev, hvor han fortalte så levende om H.C. Andersen.
Blot måden Per H. indledte sin ankomst her til OK klubben på, var bare fantastisk, vi troede det var den helt rigtige H.C. Andersen som gjorde sin entre. Han var klædt som H.C. Andersen med høj hat og stok, akkurat som man forstiller sig at H.C. Andersen så ud. Jeg må sige han tog vores medlemmer (83) i alt, med storm.
En fantastisk levende fortæller. Ind i mellem var man tilbage i tiden og vi oplevede den rigtige H.C. Andersen, jeg kan kun anbefale Per H. til andre foreninger og klubber, han får de bedste anbefalinger her fra Haderslev.
Ja, det var fantastisk med alle de forskellige beklædningsgenstande der blev brugt, som var med til at gøre alt farverigt og festligt.
I dag den 1/11-18 har jeg mødt nogle af vore medlemmer fra Ok klubben, og jeg kan sige det var en dejlig oplevelse, de har kun ros og lovord til overes for Per H. – Tak endnu engang for en dejlig dag.
Ja, også jeg siger det var rigtig dejligt at møde dig og hilse på dig, en oplevelse havde vi, som rækker langt, tak for alt.
Mange hilsner
Elly Pedersen, formand Ok klubben Haderslev.