Rasmus Birkerod

Kontakt: Højskolevej 11, 4690 Haslev
Mobil: 3027 2319
E-mail: rasmusbirkerod@gmail.com
www.birkerod-indsigt.dk/foredrag.html

  1. Kærlig hilsen Kong Herodes
  2. Maries Rum: Himmeltanker fra kældermørket
  3. Når Bibelen er bedst – set fra en journalist
  4. Fra sportsjournalist til bibelnørd
  5. Rejseforedrag: Sidste nyt fra Israel & Palæstina


Rasmus Birkerod er studievært, journalist og rejseleder. Han er i dag vært for programmet Maries Rum, der sætter fokus på tro, eksistens og livsforandrende erfaringer. Han var i 11 år fast studievært og idemand på TV2-regionerne. Han har gennem de sidste 25 år arbejdet regelmæssigt som rejseleder i Israel og på Vestbredden. Rasmus Birkerod holder foredrag i hele landet.

Rasmus Birkerod holder foredrag i hele landet.

Foredragene var typisk 2 timer inkl. kaffepause. Honorar efter aftale.

Herunder udpluk af seneste referencer fra 2021-22:

- Sprudlende og overraskende foredrag. Stof til eftertanke. Mai Larsen, organist

- En aha-oplevelse. Birkerod formidler, så man bliver grebet. Peter Vig, menighedsrådsformand

- Helt vildt interessant. Gitte Sylvest Larsen, sognepræst

- Oplagt valg som foredragsholder. Kristian Østergaard, præst og litteraturkritiker

- Oplysende og medrivende foredrag. Lenette Darling, menighedsrådsformand

- Super spændende, som jeg vil anbefale kollegaer. Nana Holm Green, præst

1. Kærlig hilsen Kong Herodes

Alt kender navnet Herodes. Gennem århundreder er han afbilledet i utallige kalkmalerier og i kirkekunsten. Men de færreste ved meget om ham. Den indsigt får du her. For vi har masser af viden om ham fra arkæologien og de romerske skrifter. ’
Kong Herodes er historien om et multietnisk menneske, der via politisk genialitet, formidabel retorik og afskyelig brutalitet bliver hersker over Judæa. Det er en historie om ondskab, skønhed og totalt vanvid. Blandt andet i form af gigantiske byggeprojekter, vi stadig kan nyde synet af her 2.000 år efter. Det er en kolossal fængende historie. Særligt fordi indsigt i Herodes´ verden også er indsigt i den verden, Jesus kendte til.

2. Maries Rum: Himmeltanker fra kældermørket

Rasmus Birkerod er vært på det anmelderroste samtaleprogram Maries Rum. Her på foredraget inddrager Birkerod deltagerne i de temaer, der bliver vendt i programmet. Vi diskuterer spørgsmålene i programmet og hører herefter hvad gæsterne selv svarede (eksempelvis Bent Melchior, Pia Kjærsgaard, Søs Egelind, Peter Aalbæk m.fl.).
Programmet Maries Rum sætter fokus på tro, eksistens og livsforandrende erfaringer – og samtalerne finder sted i det gamle kælderrum under godset Rønnebæksholm. I præcis samme kælderrum holdt Grundtvigs ægtefælle Marie Toft gudelige forsamlinger midt på 1800-tallet, der rent faktisk illegale.
Glæd dig til en aften, hvor vidt kommer vidt omkring. Og dykker ned i spørgsmål om alt lige fra den uventede kærlighed, den dybe sorg, det okkulte, meningsløsheden, taknemmeligheden… og ja… spøgelser!

3. Når Bibelen er bedst – set fra en journalist

Rasmus Birkerod er på ingen måde rundet af nogen særlig folkekirkelig tradition. Alligevel har han i mange år brugt Bibelen som et af sine vigtigste arbejdsredskaber. Som journalist er han særligt interesseret i hvad Bibelen kan fortælle om faktiske hændelser. Den tekstkritiske tilgang har styrket hans tro. På foredraget bruger han selv sig selv om eksempel og fortæller om nogle af de passager i Bibelen, der har henrykket, hjulpet og fået livsforandrende betydning for ham. Et foredrag med nedslagspunkter i den store fortælling.

4. Fra sportsjournalist til bibelnørd

Rasmus Birkerod har i mange år været sportsjournalist. Han startede en sportsredaktion op fra bunden på TV2 ØST – og har tidligere dækket Brøndby og FC København for Viasat Sport.
Men midt i forberedelserne til et nyt sportsdebatprogram opstod en skør idé. Han ville lave et debatprogram med præster. Det førte til et prisvindende eksistensprogram og siden har han arbejdet professionelt med tro, eksistens og bibelhistorie. Få historien og hvorfor han mener, at det er vigtigt at trosprogrammer også skal være underholdende. Et foredrag, der handler om fodbold, tro, eksistens og at turde lytte til sig selv.

5. Rejseforedrag: Sidste nyt fra Israel & Palæstina

Tag med på et rejseforedrag til et af de mest følelsesmæssigt gribende steder i verden. Men hvorfor bliver man mentalt påvirket af en rejse til Israel og Vestbredden. Hvordan kan det være, at blot en uges rejse til dertil griber én om hjertet, så det, der skulle være en rejse, ligefrem bliver et stykke personlig udvikling. Rasmus Birkerod har boet i Israel og er kommet i landet og på Vestbredden gennem de seneste 25 år som rejseleder. Hør ham fortælle, hvordan han mener, at stedets natur, historie, religion og dets politiske spændinger griber alle om hjertet.