Sarah Auken

Kontakt: Bygaden 40B, 3250 Gilleleje
Telefon: 2056 0010 - læg gerne en besked, hvis den ryger på tlfsvarer
Mail.: stau@km.dk

  1. Dolly Parton og Gud
  2. Længslen efter at komme hjem (til sig selv)


Sarah Auken er sognepræst, skribent, konsulent og erfaren foredragsholder.
Hun er passioneret musikelsker, Kierkegaardfan, ivrig Grundtviglæser og både en analog og digital pilgrim.
Desuden er hun fast paneldeltager P1´s program “Hvad ville Jesus have sagt”

Sarah Auken holder foredrag i hele landet.

1. Dolly Parton og Gud

Alle kender Dolly Parton og alle har en mening om hende, men og måske kan det komme bag på mange, at hun selv siger sådan her: ”Det første jeg gør hver morgen, når jeg vågner, det er at takke Gud for den nye dag”. Men det ligger faktisk fint i tråd med, hvad man finder i de numre, som har gjort hende til folkeeje i hele den vestlige verden. Countrymusikken, som hun er rundet af, har altid været gennemtrukket af religiøse motiver, men Parton giver den sin egen drejning til en insisterende, men rummelig trosform, hvor en opmærksomhed på det dennesidige og et håb til det hinsidige mødes med en vedholdende overbevisning om menneskets værdighed og værdi.
Sarah Auken er præst og Parton-fan. Hun vil gøre os klogere på Dolly Partons sange. Hun medbringer playliste, så vi får lidt smagsprøver på nogle af sangene.
(45-60 min.; eftermiddag Sjælland: 3000 kr. + kørsel lav takst; eftermiddag Fyn + Jylland: 3500 kr. + transport; aften Sjælland: 4500 kr. + kørsel lav takst; aften Fyn + Jylland: 5000 kr. + transport)

2. Længslen efter at komme hjem (til sig selv)

Vi har altid vandret. I den kristne og åndshistoriske tradition har bevægelse til fods været centrale elementer. Moses gik 40 år i ørkenen, Jesu disciple kaldtes ”Vejen”, og de vandrede med ham. Aristoteles gik, imens han underviste, ja, hans undervisning kaldtes “peripatetisk”, altså “omkringvandrende”. Goethe gik i Harzens bjerge, og Kierkegaard gik Københavns gader tynde. Den middelalderlige pilgrim vandrede til Rom eller til Santiagio.
Pilgrim betyder fremmed, og den moderne pilgrim er vel ikke ofte fremmed i bogstavlig forstand, men måske nogen gange åndeligt hjemløs. Hvorfor går vi? Og hvor går vi hen? Fhv. svensk biskop Martin Lind har prøvet at indkredse vandringens essens med de syv nøgleord: langsomhed, stilhed, frihed, bekymringsløshed, enkelhed, spiritualitet og fællesskab. Men bliver de altid indfriet? Sarah Thorngreen Auken vil føre os igennem vandringens kulturhistorie og vise de ressourcer, vi kan hente i vores egen historie. Hun vil også give et bud på, hvordan man kan bede med fødderne; måske behøver vi slet ikke at gå så langt for at komme hjem til os selv.
Sarah Thorngreen Auken er sognepræst i Søborg v. Gilleleje og har gået både til Santiago og Gilleleje. Hun anvender vandring i sjælesorgssamtaler og i konfirmandforberedelsen. Du kan opleve hende gratis på Nordsjællands Vandrefestival.
(45-60 min.; eftermiddag Sjælland: 3000 kr. + kørsel lav takst; eftermiddag Fyn + Jylland: 3500 kr. + transport; aften Sjælland: 4500 kr. + kørsel lav takst; aften Fyn + Jylland: 5000 kr. + transport)