Almaz Mengesha

Bosiddende i Aarhus
Mobil: 2843 6852
E-mail: almazmengesha27@gmail.com

  1. Foredrag - Ind til benet


Præsentation:
Jeg hedder Almaz Mengesha, født i 1973 og er mor til 3 børn født i 1995, 1999 og 2003. Jeg er uddannet socialrådgiver, og er herudover forfatter. Dobbelt Danmarksmester i triatlon for dobbelt benamputerede. Marathon løber og debattør.

Jeg er født i Etiopien, hvor jeg som otteårig mistede begge mine underben på grund af en trafikulykke, og blev som 12 årig adopteret af en dansk familie.

Jeg har siden 2006 holdt foredrag for en bred vifte af virksomheder, foreninger, aftenskoler, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner, og du kan nederst læse et lille udpluk af mine referencer.

Foredrag - Ind til benet

Mit foredrag er fortællingen om at turde at omfavne livet på trods, og komme til rette i sin egen krop. Jeg gør i mit foredrag op med perfekthedskulturen og giver mine bud på, hvordan man også kan anskue livets mange uforudsigeligheder. Det er min beretning om et liv på trods, hvor mål kan opnås og drømme udleves. Foredraget henvender sig bredt, og kan tjene til at få nye perspektiver på eget liv, skubbe til egne grænser, give indblik i Afrikansk kultur og kønsforståelse. Jeg bestræber mig på give andre perspektiver på eget liv og land og efterlade dig en smule klogere efter mit foredrag.
(foredragets varighed: 1-2 timer; honorar mellem 3500-5000 kr. + statens høje takst for kørsel)

Hvad siger andre om foredraget:

"Du leverede en uhyre fint menneskeligt, livsbekræftende og utroligt flot foredrag kombineret med resignation og analyse af forskelle på kultur og livsbetingelser…. Du har kæmpet - og du vandt en stor og vital sejr! Flot! Mange vil kunne lære af dit eksempel!"
Vejle Lærerkreds

”Foredraget med Almaz er en dramatisk skildring af en lille piges barske skæbne, og om hvordan en usædvanlig viljestyrke og gåpåmod har skabt en moden kvinde. Man bliver grebet af hendes fremragende fortælling, nogle har måske knebet en tåre undervejs, af hendes vilje til succes og frem for alt til sejr.”
Niels Kvist, Rotary Haderslev

”Almaz er ganske enkelt rendyrket inspiration: Hun taler velkomponeret, humoristisk, og med klare, skarpe holdninger til livet og den meningsfyldte tilværelse.”
Jesper Arkil, administrerende direktør ved Arkil Holding

”En rørende og personlig fortælling om, hvordan man, trods modgang finder viljen til det gode liv. Almaz er en fantastisk rollemodel og inspiration for andre”.
René Damkjær, Nybolig Erhverv

”Tak for en gribende, rørende og livsbekræftende fortælling! Jeg har fortalt varmt om det her på tegnestuen.
Det sætter både de gode og mindre gode sider af vort samfund i relief.”
Mikkel Thorhøj Martinusen, Arkitekt og partner, Tégnestuen Mejeriet A/S

”Sikke et liv – sikke en skæbne – sikke en fortælling! Det var både bevægende, tankevækkende og lærerigt.”
Henrik Pors, skoleleder på Haderslev Realskole

Vi var meget inspireret og vi kunne have lyttet på dig meget længere.
Anja Gensmann, Nykredit Haderslev

”Vi blev præsenteret for en Danmarksmester i paratriathlon, en kvinde, som hele sit liv har haft kontakt til sin indre kriger, en enorm vilje og ikke mindst en bærer af 2 kulturer, som hun på blændende vis fortalte om. En fortælling om ukuelighed og positiv tilgang til tårnhøje problemer”.
Inner Wheel Haderslev