Anna Dinesen

Kontakt: Sarpsborgparken 70, 7600 Struer
Tlf: 2758 6761
E-mail: annagdinesen@gmail.com 

  1. Den svenske mesterfortæller Selma Lagerlöf
  2. Tove Ditlevsens dramatiske liv
  3. Karin Alvtegen: Skam. En roman om skyld og skam
  4. Refleksioner over ondskab, moral og menneskelig værdighed
  5. H. C. Andersens vidunderlige - men også barske - eventyrverden


Jeg er uddanet folkeskolelærer og har undervist på VUC-Holstebro i mange år. Har senere taget en uddannelse som cand.mag. i dansk og idéhistorie på Aarhus Universitet.
Har i mange år været formand for Gimsing Sognehøjskole, Struer, så jeg ved, hvor vigtigt det er at møde en engageret foredragsholder. Mine foredrag er derfor præget af engagement og indlevelse, samtidig med at de krydres af oplæsning.
Har holdt foredrag / oplæsning i sognehøjskoler, kirkehøjskoler, OK-klubber og Aktivitetscentre.

Anna Dinesen holder foredrag i Jylland.

1. Den svenske mesterfortæller Selma Lagerlöf

Foredraget vil give et indblik i nogle af Selma Lagerlöfs bedste fortællinger og romaner, hvor hun især vægter temaerne: forbrydelse og straf, skyld og soning, samt den uselviske kærlighed.
(Varighed: ca 90 min. Pris: 2500 kr + transport)

2. Tove Ditlevsens dramatiske liv

Få forfattere har som Tove Ditlevsen formået at fænge læsere fra alle samfundslag. Den rodløshed, angst, sårbarhed og ensomhed hun beskriver i et enkelt og klart sprog, er igen blevet aktuel i nutidens bekendelseslitteratur, hvor flere unge forfattere ser hende som deres forbillede.
Tove Ditlevsen fortjener at blive husket for sine romaner, digte og de hudløst ærlige erindrings -bøger, hvor hun fortæller åbent om sin tid som narkoman og alkoholiker.Jeg læser op fra de spændende værker og fortæller om hendes dramatiske liv.
(Varighed: 90-100 min. Pris 2500 kr + kørsel)

3. Karin Alvtegen: Skam. En roman om skyld og skam

Den svenske forfatter Karin Alvtegen har skrevet en psykologisk thriller om menneskers følelsesmæssige fattigdom, angst og ensomhed, som er udsprunget af barndommens traumer. Deres skyld- og skamfølelser æder deres sjæle op. En smuk, gribende og velskrevet roman.
(Varighed: ca. 90-100 min. Pris: 2500 kr + kørsel)
Foredraget er holdt bl.a. hos Dansk Blindesamfund, Holstebro afd., OK-klubben, Holstebro, Spjald Seniorklub, Struer Biblotek.
Blindesamfundet skrev bl.a.: Tusind tak for dit foredrag, du fortæller så levende og formår at drage os alle ind i historien....

4. Refleksioner over ondskab, moral og menneskelig værdighed

Foredraget vil primært handle om Primo Levi, italiensk – jødisk forfatter og kemiker, der blev deporteret til Auschwitz i 1944. Han overlevede kz-lejren, og de livserfaringer, han tog med herfra, omsatte han senere til stor litterær kunst om skam, skyld og stolthed, men også med refleksioner over ondskab, moral og værdighed. Også andre vidnesbyrdsbærere som fx Elie Wiesel, Imre Kertesz samt Viktor Klemperer vil blive omtalt.
(Varighed: 90-100 min. Pris: 2500 kr + kørsel)
Foredraget er bl.a. holdt i Gimsing Sognehøjskole.
”Et særdeles velstruktureret og givende foredrag”, ”en indholdsrig formiddag” og ” et spændende og interessant foredrag” - lyder nogle kommentarer.

5. H. C. Andersens vidunderlige - men også barske - eventyrverden

H. C. Andersens eventyrverden indeholder mange temaer. Der er rædsel, fortvivlelse og angst, men sandelig også humor, tillid, og kærlighed. H.C.Andersen er stadig aktuel, da mange af de holdninger, han afdækker, kan genfindes i dag.
(Varighed 90 - 100 min. Pris: 2500 kr + kørsel)