Bente Møller Nylandssted Andersen

Kontakt: Bøjdenvej 128 B, 5800 Nyborg.
Telefon:. 2120 3931
E-mail: b.nylandssted@hotmail.com

  1. Jagten på Tindernes Konge - ibexjagt i Kirgisistan
  2. Jagten på den sorte Bjørn - Bjørnejagt i British Colombia, Canada og Alaska Highway
  3. Jagten på den russiske tjur – og urfugl - En rejse til Uralbjergene med den Transsibirske Jernbane
  4. Jagten på Himalaya-thar i New Zealand
  5. Brasilien på kryds og tværs
  6. Jagten på ”Det store monster”. – Vildsvinejagt i Tyrkiet tæt på Sortehavet
  7. Jagten på blackbuck i Argentina, Pampassens elegante antilope!
  8. Bestigningen af Aconcagua, Sydamerikas højeste bjerg, 6962 m


Jeg er født i 1947. Jeg har været lærer i mange år. Har altid været jæger.
Fra jeg var barn, lærte min far min bror og mig kunsten at elske naturen igennem jagten. Sådan er det stadigvæk. I en sen alder er det- sammen med min bror-blevet til fantastiske jagtrejser ude i alverdens afkroge, steder, hvor ikke mange kommer. Også oppe i meget høje bjerge.
I en sen alder har jeg også været på 3 af verdens høje bjerge.
I kraft af mit arbejde, har jeg formidlet lærdom osv. til elever. Det er mit professionelle arbejde, jeg bruger i planlægning af mine foredrag. Og så elsker jeg at fortælle.
Jeg har holdt foredrag mange steder, for det meste her på Fyn. Jeg har aldrig reklameret med det, men det er gået fra mund til mund. Så man må synes rigtig godt om mine foredrag.

Jeg holder foredrag i hele landet.

1. Jagten på Tindernes Konge - ibexjagt i Kirgisistan

I 2011 var jeg på jagt og eventyr i Kirgisistan sammen med min bror. Det lykkedes at nedlægge en ibex (stenbuk) i 4300 meters højde. At jage ibex højt oppe i bjergene er den mest udfordrende jagt, man kan forestille sig. Ibex lever helt oppe i 6700 meters højde.
Det blev også mødet med en hel anden kultur, bl.a. kirgiserne, som lever langt inde i bjergene.
Denne fantastiske tur fortæller jeg gerne om. Foredraget vil blive ledsaget af mange flotte billeder fra en hel anden natur end vores.
Foredraget er planlagt sådan, at det ikke kun er for jægere, men for alle, der kan lide en flot natur og en god historie.
(2 x 45 min.; med indlagt pause; honorar 3500 kr plus kørsel; hjælpemidler: projekter og lærred)
 

2. Jagten på den sorte Bjørn - Bjørnejagt i British Colombia, Canada og Alaska Highway

I 2009 var jeg på bjørnejagt i Canada sammen med min bror. Vi havde nogle fantastiske dage langt inde i de store skove. Efter jagten var vi på Alaska Highway til Yukon, verdens nordligste hovedvej. I mit foredrag kommer jeg også ind på historien bag om Alaska Highway, altså hvorfor og hvordan den blev anlagt.
Foredraget bliver ledsaget af mange flotte billeder. Foredraget er planlagt således, at det ikke kun er for jægere men for alle, der kan lide flot natur og en god historie.
(2 x 45 min.; med indlagt pause; honorar 3500 kr plus kørsel; hjælpemidler: projekter og lærred)
 

 

 

3. Jagten på den russiske tjur – og urfugl - En rejse til Uralbjergene med den Transsibirske Jernbane

I 2013 var jeg sammen med min bror på tjurjagt i Rusland. Jagtområdet ligger helt ude ved Uralbjergene.
Få historien om en helt speciel jagt på tjur og urfugl langt inde i de store skove i nattens mulm og mørke!!
Foredraget handler også om turen derud med den Transsibirske Jernbane. Desuden var vi på besøg i en ”meget russisk” by derude. Der kendte man ikke til turister!!
Foredraget er planlagt således, at det ikke kun er for jægere, men for alle, der kan lide natur, kultur og en god historie. Foredraget bliver ledsaget af mange fine billeder.
(60 min.; honorar 3000 kr plus kørsel; hjælpemidler: projekter og lærred)

4. Jagten på Himalaya-thar i New Zealand

I april 2014 var jeg på en fantastisk jagt- og turisttur til Sydøen på New Zealand. Jagten på thar foregik i området nær Mt. Cook.
En thar er en stor langhåret og meget speciel gedeart, som er egnet til at leve højt oppe i bjergene. Den er oprindelig fra Himalaya.
Det er også jagten på gemse på den nordlige del af Sydøen.
Vi var turister i Sydney og på den nordlige del af Sydøen, så flotte billeder herfra.
Foredraget bliver ledsaget af mange flotte billeder.
For alle, der kan lide flot natur, kultur og en god historie.
(2 x 45 min.; med indlagt pause; honorar 3500 kr plus kørsel; hjælpemidler: projekter og lærred)

5. Brasilien på kryds og tværs

I 2014 var jeg på privatbesøg hos en udvekslingsstudent i Sao Paulo. Jeg skulle besøge Karla og hendes mor. Karla og jeg planlagde turen pr. mail.
Det blev en rejse til fantastiske steder i Brasilien udvalgt af både Karla og mig.
Jeg elsker at fotografere så det blev til et utal af flotte fotos.
Denne storslåede rejse gennem Brasilien fortæller jeg gerne om.
Ud over at vise mange flotte billeder fra Iguazu- vandfaldene, Pantanal(regnskov), Salvador, Rio de Janerio, og Sao Paulo, vil jeg også fortælle om naturen, dyrelivet og landets historie.
(2 x 40 min.; 3000 kr. plus kørsel. Hjælpemidler: lærred og projekter)

6. Jagten på ”Det store monster”. – Vildsvinejagt i Tyrkiet tæt på Sortehavet

I 2018 var min bror og jeg på vildsvinejagt i Tyrkiet i nærheden af Sortehavet. Vi ville gerne forsøge os med de store vildsvin, som lever der. Vi ville gerne jage de store vildsvin. Så det var pürschjagt om natten.
Jeg fortæller gerne historien om denne meget spændende jagt på de store vildsvin. Midt på dagen tog vores gamekeeper og chauffør os med på udflugt ud i de flotte bjergområder. Der hvor ingen udenlandske turister kommer.
Foredraget er planlagt sådan, at det ikke kun er for jægere, men for alle, som gerne vil høre en god historie ud i jagtens univers, og om natur og kultur fra dette flotte område i Tyrkiet.
(2 x 40 min. med indlagt pause, honorar: 3200 kr. plus kørsel, hjælpemidler: projekter og lærred)

7. Jagten på blackbuck i Argentina, Pampassens elegante antilope!

I 2017 var jeg på jagt på Pampassen og i Buenos Airos – provinsen. Jeg var sammen med min bror og to andre jægere. Jeg ville gerne jage blackbuk og axishjort. De andre jægere var også på fuglejagt, vildsvinejagt, bøffeljagt og jagt på kronhjort. Ikke alt gik som planlagt, men sådan er jagt også!
Det blev en fantastisk stor oplevelse. Jeg elsker at fotografere, så der bliver taget mange billeder. Desuden var vi turister i Buenos Airos i 3 dage. Også billeder herfra.
Denne jagtrejse fortæller jeg gerne om. Det er planlagt således, at det ikke kun for jægere, men alle der gerne vil høre om en god historie og se flotte billeder fra en hel anden verden end vores.
Foredrage er planlagt således, at det ikke kun er for jægere, men for alle, der gerne vil høre en god historie ud i jagtens univers og om natur og kultur fra Argentina.
(2 x 45 min. Med indlagt pause. Honorar 3500 kr. plus kørsel, hjælpemidler: projekter og lærred)

8. Bestigningen af Aconcagua, Sydamerikas højeste bjerg, 6962 m

Fortælling om bjergbestigning i Sydamerika. Jeg ville forsøge at bestige Sydamerikas højeste bjerg Ancocagua, som er 6962 m højt. Det er en del af Andesbjergene, som er Verdens længste bjergkæde. Bjerget ligger i Argentina og tæt på grænsen til Chile. Jeg har også været på Kilimanjaro og Mt. Elbrus i Kaukasus, Europas højeste bjerg. Så lidt bjergerfaring har jeg.
Udgangspunktet for bestigningen er Mendoza. Der er afsat 3 uger til bestigningen. Teknisk set er det ikke så vanskeligt, men der skulle vise sig andre store udfordringer!!! Jeg var meget heldig med vejret, så jeg har mange fantastiske billeder fra en hel anden verden end vores. Jeg vil komme ind på hvilke forberedelser der skal til, inden man begiver sig ud på sådan en tur.
Efter bestigningen var jeg turist i Mendoza, hvor jeg b.la. besøgte et par vingårde, bodegas.
Foredraget er for alle, der har interesse i natur og kultur.
(2 x 45 min. Med indlagt pause. Honorar 3500 kr. Hjælpemidler projekter og lærred)