Birthe Rolf Olsson og Jens Roger Hansen

Kontakt: Jydekrogen 6, Føns, 5580 Nørre Åby
Mobil: 5149 1524 eller 6148 1524
Mail: birtherolsson@gmail.com el. jensrogerhansen@hotmail.com  

  1. 25 kg i rygsækken og overnatning blandt bjørne
  2. 5 måneder og 34000 kilometer Australien rundt
  3. ALOHA Hawaii
  4. 12 ½ boligbytning i 8 forskellige lande


Birthe Rolf Olsson er født og opvokset i Esbjerg og har en handelsuddannelse, hvor det meste virke har været indenfor disse erhverv. Sluttede dog karrieren på en avis.
Jens Roger Hansen er født og opvokset i Sdr. Felding. Startede som efterskolelærer efter endt uddannelse fra Herning Seminarium og sluttede som folkeskolelærer i Nørre Aaby på Fyn.
Vi har været gift i en årrække, men mødte hinanden i en sen alder, hvor blandt andet interessefællesskaber førte os sammen. Nogle af disse interesser har ført os langt rundt i verden, og givet os fantastiske oplevelser.
Vi mener selv, vi har nogle anderledes og spændende rejseoplevelser, som er godt krydret med humor og sjove episoder.

Birthe Rolf Olsson og Jens Roger Hansen holder foredrag i hele landet.

1. 25 kg i rygsækken og overnatning blandt bjørne

Et humoristisk foredrag, hvor der fortælles om sjove oplevelser under de forskellige vandreture i Sverige, Norge og Finland, samt også i USA (Colorado med Rocky Mountains og Californiens ørken samt også Sierra Nevada med Mount Whitney, som med sine 4421m er det højeste bjerg i det sammenhængende USA).
Vandringerne blev naturligvis foretaget med telt, sovepose, køkkengrej og mad i rygsækken.
I de nordiske lande blev der kæmpet mod myggene ved at spise hvidløg morgen, middag og aften. I USA foregik overnatningen blandt bjørne. Der fortælles også om, hvilke forholdsregler man tager, når man gebærder sig blandt bjørne. Ligeledes fortælles om, hvor vigtigt det er, at have det rigtige vandreudstyr, hvilket vi bestemt ikke havde den første gang, hvor turen gik til Jotunheimen.
(90 min. 3000 kr. + kørsel)

2. 5 måneder og 34000 kilometer Australien rundt

Jens og Birthe vil med stor entusiasme og humor fortælle om fem måneder og 34000 km rejse hele vejen rundt om -og tværs op fra syd til nord i Australien- selvfølgelig inkluderet det meste af Tasmanien. På turen blev der gjort tre boligbytninger. En i Sydney, en i Perth (Vestaustralien) og en i Hobart på Tasmanien, samt ikke at forglemme en lidt ”ufrivillig” overnatning på en politistation.
Hele turen vil blive krydret med lidt historie samt sjove episoder og billeder.
(90 min. 3000 kr. + kørsel)

3. ALOHA Hawaii

Hawaii med alle sine kratere og vulkanudbrud er andet end hvide sandstrande og bastskørter. Dette er, hvad Birthe og Jens vil fortælle om i et underbyggende billedforedrag, hvor ægteparret havde byttet hus med en hawaiifamilie, som så boede i deres hus i Danmark.
(90 min. 3000 kr. + kørsel)

4. 12 ½ boligbytning i 8 forskellige lande

Man kan opleve verden på mange måder. En af måderne at bytte bolig, hvilket vil sige, at man slet og ret lader andre bo i sin bolig, mens man selv bor i deres. Foredraget vil tage udgangspunkt i de erfaringer og oplevelser, vi har haft med 12 boligbytninger siden 2004, hvor vi på den måde har været både på Hawaii, New Zealand, Australien og Færøerne samt spændende områder af Tyskland, Frankrig og Sverige. Selv på Bornholm har vi byttet bolig. Foredraget vil blive præsenteret med fortællinger og billeder, som viser, hvordan man får kontakt til hinanden, og hvordan man så efterfølgende bytter. De vil også fortælle om usikkerheden ved at lade ”fremmede” bo i sit hjem, men at oplevelserne ved at bo i en andens hjem senere vil komme. Det kan blive en helt livsstil.
Da den allerførste boligbytning gik til Hawaii med alle dens kratere, vulkanudbrud og berømte sandstrande, vil foredragets anden halvdel kun handle om Hawaii.
(90 min. 3000 kr. + kørsel)