Søren Jensen

Kontakt: St. St. Blichers Vej 15, 8230 Åbyhøj
Telefon: 2613 6380
Mail: jukebox413@outlook.dk
Web: www.syngfortidenfrem.dk  

  1. Præsterne og musikken
  2. Malerne og musikken
  3. Sange fra Dronning Margrethes regeringstid
  4. Da Familien Danmark slap tøjlerne

 

Organist, foredragsholder, cand.mag. i musik og historie. Suppleringsfag i middelalderarkæologi og retorik. Udøvende musiker inden for underholdning, revy, improteater etc.
Mine foredrag sætter temaer og problemstillinger ind i en kulturhistorisk sammenhæng og blander billeder, musik og tekstcitater på en let og underholdende måde.
Til foredraget behøves projektor og lærred. Evt klaver og andre instrumenter medbringer jeg selv.

Jeg holder foredrag i hele landet - for publikum i alle aldre og forudsætninger. Jeg tilpasser efter situationen

1. Præsterne og musikken

Der er megen debat om folkekirken for tiden. Skal man gøre, som man plejer, eller er der brug for fornyelse? Dette gælder også på musikområdet – men faktisk har altid været strid om den ”rette” musik til gudstjenesterne! Der står jo desværre ikke meget om musik i Det Nye Testamente…
I dette foredrag vil vi belyse problemerne i dag, komme ind på præsternes rolle og forudsætninger - og gå tilbage og se den historiske udvikling fra oldtidens rituelle musik og frem til nutidens brogede ”tag-selv-bord”. Hvordan skulle det lyde, og hvem bestemte? Og hvordan skal det være fremover?
Meningen er ikke at belære eller pege fingre af nogen, men at blive klogere på, hvad musikkens rolle egentlig skal være.
(90 min. Honorar: 4.000 + transport)

2. Malerne og musikken

Hvilken musik hørte de store malere? Havde musik nogen betydning for den kunst, der blev frembragt? Og hvad er egentlig sammenhængen mellem musik og billede? Musik taler jo til øret, mens billeder taler til øjet. Disse spørgsmål vil vi søge at besvare, mens vi hører en masse god og spændende musik og ser på nogle dejlige og interessante billeder fra kunstens brogede verden – fra oldtiden og frem til vore dage.
Og hvor beskrivende og forklarende ord om kunst nemt kan blive lidt tungt og højtideligt, er sammensætningen billede/musik ordløs og let. Vi vil endda opleve, at musikken får billederne til at ”bevæge” sig,
(90 min. Honorar: 4.000 + transport)

3. Sange fra Dronning Margrethes regeringstid

I 1972 blev Dronning Margrethe Danmarks regent, og i de mere end 50 år, der er gået siden, har Danmark og danskerne undergået store forandringer. Det startede med et jordskredsvag, hvor de gamle partier fik en ordentlig lussing og sluttede med coronaepidemi, hvor alt lukkede ned, og vi viste en overraskende grad af samfundssind.
Disse begivenheder og andre skal vi synge om i dette foredrag med indlagt fællessang og rammende billeder. Sange, der på godt og ondt beskriver os danskere. Overraskende og sjove sange. Sange fra de højeste lag, men også sange hentet helt nede i folkedybet. Sange om klassekamp, parterapi, fodbold, national samling og meget, meget mere.
(90 min. Honorar: 4.000 + transport)

4. Da Familien Danmark slap tøjlerne

Kom til en anderledes historietime og syng sange fra de arbejdsomme 50’ere, de optimistiske 60’ere og de brogede 70’ere. Perioden, hvor Jens Otto Krag søsatte velfærdsstaten med statsgaranteret sikkerhed for borgerne fra vugge til grav – betalt via skatten! Genoplev de årtier, hvor man på mange måder slap tøjlerne og fandt nye veje. Også veje, som Krag slet ikke havde forestillet sig – eller var specielt glad for!
Dengang, det handlede om kvinder på arbejdsmarkedet, ungdomsoprør og EF-modstand, men også om nylonstrømper, Beatleshår, konditræning, ø-lejre, brune værtshuse og meget, meget andet…
(90 min. Honorer: 4.000 + transport)