Thomas Sjørup

Kontakt: På Bjerget 8. 2400 København NV.
Telefon: 4294 8594
E-mail: info@sjoerup.com
Hjemmeside: www.sjoerup.com

  1. Krig og Etik
  2. Sportsfotografen


Thomas Sjørup er fotograf og har I en årrække rejst til nogen af de farligste steder I verden.
Han fortæller om livet og hverdagen I en krigs zone. Og viser billeder fra sine mange ture som har bragt ham til bla. Kosovo, Kroatien, Bosnien, Irak , Afghanistan, og flere lande i Afrika.
Thomas Sjørup har i 2011 udgivet en bog om bokseren Mikkel Kessler.
Som han har fulgt tæt gennem mange år.
En proces hvor han fortæller om det at samarbejde tæt med et andet menneske.
Thomas fortæller åbent og ærligt om det at være fotograf i et krigs område og ikke mindst hvordan det er at komme hjem igen. Og om hvordan han lever med sin PTSD.

Thomas Sjørup holder foredrag i hele landet.

1. Krig og Etik

I 1998-1999 tilbragte Fotograf Thomas Sjørup flere måneder i Kosovo for at dokumentere krigen. De serbiske myndigheder indførte strenge restriktioner,der kun tillod et begrænset antal udenlandske journalister og fotografer at komme ind i regionen.
En af dem var Thomas Sjørup. Han vendte igen og igen tilbage til Kosovo, drevet af en dyb forpligtelse til at prøve at dokumenterer krigens rædsler.
Han var en del af en lille gruppe fotografer, der konsekvent trodsede de farlige forhold, for at kaste lys over krigens realiteter.
Det viser sig i de billeder, han fangede.
Gennem billederne og gennem ordene i den beretning , han fortæller om hverdagen i en krig, giver Thomas et unikt perspektiv på de begivenheder, der udspillede sig i Kosovo i disse år. Ikke alene dokumenterer hans fotografier den fysiske ødelæggelse og menneskelig lidelse, men de formidler også modstandskraften og styrken hos de mennesker, der er fanget midt i konflikten. Hans billeder fanger ikke kun essensen af en bestemt tid og et bestemt sted, men tjener også som en påmindelse om krigens omkostninger.
Thomas fortæller ærligt om de ar han selv har fået på sjælen og om de etiske dillemaer han har stået overfor undervejs.
(Ca.120 min.; 3500 kr. + transport; der skal være en projektor og et lærred til rådighed)

2. Sportsfotografen

Et foredrag hvor Thomas Sjørup fortæller om sit arbejde som sportsfotograf og hans tætte samarbejde med Bokseren Mikkel Kessler, som i 2011 resulterede i udgivelsen af bogen KESSLER. Han fortæller også om hvordan det er at dække store sportsbegivenheder som Tour de France og OL
(Ca.120 min.; 3500 + transport; der skal være en projektor og et lærred til rådighed)