Anna Marie Aggerholm

Kontakt: Hampehaven 15, 8920 Randers NV
Telefon
: 2210 0688
E-mail: info@alcologic.dk
Hjemmeside: www.alcologic.dk 

  1. "Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle"
    Fra mor til monster

  2. Spøgelset på direktionsgangen
    - om det psykiske arbejdsmiljø omkring en alkoholiker

  3. Når alkohol styrer familien - Foredrag med mor og søn

 


Misbrugsrådgiver.
Efter 20 års dyb afhængighed af alkohol blev jeg ædru v.hj.a. en Minnesotabehandling og er dybt fascineret af de mekanismer, der skaber og vedligeholder den afhængige personlighed. Jeg har derfor efterfølgende uddannet mig til Danish Addiction Counselor, og har arbejdet som rådgiver i Minnesotabehandling. Jeg har i dag mit eget konsulentfirma, hvor jeg afholder kurser, opstiller alkoholpolitikker, udfører intervention og holder foredrag om mit liv som alkoholiker – set fra en tilsyneladende velfungerende kvindes synsvinkel!

Anna Marie Aggerholm kommer i hele landet (Bornholm undtaget) med foredrag.

1. "Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle"
Fra mor til monster

- om en kvindes kamp mod alkoholafhængighed

Under Anna Marie’s kærlige opvækst på landet stod det ikke skrevet i stjernerne, at hun som 25-årig skulle indlede en så katastrofal affære med Kong Alkohol, at hun flere år senere var ved at dø af druk. Heldigvis kom hun i behandling i tide, - en minnesotabehandling i 1999 gav hende et helt nyt liv. Hør hende fortælle om sine 17 år som aktiv alkoholiker, - hvordan alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af hendes benægtelse, løgne, retfærdiggørelser osv. osv.

Anna Marie hævder, at hendes nærmeste pårørende blev om muligt endnu mere ”syge” end hun selv, - magtesløsheden og medafhængigheden lammede dem, og til sidst var hele familien fanget i spillet omkring alkoholismen.
(Varighed 1½-2 timer incl. spørgerunde; hele landet, kr. 4.000 + kørsel; ingen AV-midler)
Foredraget er tidligere holdt: For foreninger, institutioner, virksomheder, seniorklubber m.fl.

2. Spøgelset på direktionsgangen

Eftersom langt de fleste alkoholikere findes blandt helt almindelige mennesker, er de også repræsenteret på rigtig mange arbejdspladser. Anna Marie formåede at opretholde en tilsyneladende normal hverdag som direktionssekretær i en stor multinational koncern, samtidig med at hendes afhængighed overtog mere og mere af hendes personlighed. – Det sidste, en alkoholiker opgiver, er sit arbejde. Derfor er det også ofte arbejdspladsen, der må gribe ind, ikke mindst for de omkringstående kollegaers skyld. Kollegaer til en alkoholiker, der ikke konfronteres med sin dysfunktion, ligger højt i sygefraværsstatistikkerne, fordi de påvirkes på krop og sind af magtesløsheden og medafhængigheden.
Anna Marie tog i 2002 uddannelsen til misbrugsrådgiver (DAC) og fortæller med blink i øjet om de katastrofale forhold omkring en afhængig medarbejder - dels med stor faglighed, dels krydret med sine personlige erfaringer.
(Varighed 1½-2 timer incl. spørgerunde; hele landet, kr. 4.000 + kørsel, PC/prompter)
Foredraget er tidligere holdt: For foreninger, institutioner, virksomheder, seniorklubber m.fl.

3. Når alkohol styrer familien - Foredrag med mor og søn

Foredrag med mor og søn, der fortæller om livet i en familie, hvor mor drikker – og frem for alt: Hvordan de begge to er kommet videre, da mor blev ædru.
De fleste mennesker tror, at en alkoholiker er et forhutlet og stakkels menneske, der bare sidder på en bænk og drikker guldbajere.
Virkeligheden er en ganske anden.
Hør en mor fortælle om sit misbrug, og hør hendes søn fortælle barnets opfattelse af virkeligheden i den dysfunktionelle familie.
Moderen er naturligvis Anna Marie Aggerholm, og hendes søn er Tom Aggerholm Nygaard, født 1979. Far til Emil, født 2013, og Astrid, født 2015. Uddannet elinstallatør.
Tom vil desuden dele sine erfaringer med at komme videre som et helt menneske efter sin noget omtumlede barndom.
(Varighed 1½-2 timer incl. spørgerunde; hele landet, kr. 6.000 + kørsel; ingen AV-midler)
Foredraget er tidligere holdt: For foreninger, institutioner, på skoler.